Fostul primar Cristian Popescu Piedone scapă de "Beciul Domnesc"

Ajuns după gratii în urma tragediei de la Clubul Colectiv, tragedie soldată cu 50 de morţi, Cristian Popescu Piedone a cerut să fie judecată în libertate.
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone
Primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone (wikipedia.org)

UPDATE. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, miercuri, eliberarea din arest preventiv a fostului primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, precum şi a celorlalte două angajate ale primăriei inculpate în dosar. Decizia instanţei este definitivă.

* * *

Primarul demisionar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, arestat preventiv după tragedia din Clubul Colectiv, vrea să fie judecat în libertate. Potrivit B1 TV, Piedone va încerca miercuri să-i convingă pe magistraţii Curţii de Apel că este bolnav şi va pleda pentru o măsură mai blândă.

Reamintim că fostul primar Cristian Popescu Piedone şi două angajate de la Primăria Sectorului 4 au fost arestaţi în dosarul în care sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu autorizarea Clubului Colectiv.

Procurorii anticorupţie şi-au argumentat propunerea de arestare preventivă a fostului edil inclusiv amintind că acesta a activat şi în domeniul alimentaţiei publice, "aşa încât rezultă un tablou complet al indolenţei sale în aprecierea că acordarea de autorizaţii se rezumă la declaraţii pe proprie răspundere."

La rândul său, judecătorul care a decis arestarea preventivă a lui Piedone arată, în motivarea deciziei, că procurorii au argumentat că Piedone şi cele două angajate nu au făcut niciun demers din cele stipulate în atribuţiile lor, atunci când au eliberat autorizaţia de funcţionare pentru Colectiv, "nici măcar demersul minim şi firesc de a analiza şi de a număra documentele depuse de solicitant".

Piedone şi cele două angajate ale primăriei susţin însă că nu sunt singurii responsabili pentru tragedia de pe 30 octombrie, astfel că le cer judecătorilor o măsură mai blândă. La fel ca ei, şi patronii clubului Colectiv au cerut - fără succes însă - eliberarea din arestul preventiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne