Fostul premier elen Papademos, grav rănit de explozia unei scrisori-capcană

Fostul premier grec Lucas Papademos a fost grav rănit după detonarea unui dispozitiv exploziv în interiorul automobilului său, au susţinut rapoartele media.
Fostul premier elen Lucas Papademos.
Fostul premier elen Lucas Papademos. (Horacio Villalobos/Corbis/Getty Images)

Ca urmare a detonării unui dispozitiv exploziv, fostul premier Lucas Papademos, şoferul acestuia şi un membru al gărzii sale de corp au fost grav răniţi, joi, în centrul Atenei, potrivit televiziunii de stat ERT. Cei trei au fost duşi de urgenţă la un spital din apropiere.

ERT a mai raportat că Papademos a fost rănit de un plic-capcană în timp ce îşi citea corespondenţa pe bancheta din spate a automobilului.

“Suntem şocaţi. Doresc să condamn acest act atroce”, a declarat ministrul elen pentru Mass Media, Nikos Pappas.

Agenţia elenă de presă ANA a afirmat că Papademos este supus unei operaţii ca urmare a rănilor provocate la abdomen şi picioare.

Autorităţile au declarat totuşi că rănile suferite de fostul premier nu îi ameninţă viaţa.

Papademos, în vârstă de 69 de ani, a fost premier al Greciei în perioada noiembrie 2011 – mai 2012 când datoriile elene erau la apogeu. Anterior, el a servit ca guvernator al Băncii Greciei, apoi ca vicepreşedinte al Băncii Centrale Europene până în 2010.

Atacul cu scrisoarea-capcană nu a fost încă revendicat.

În luna martie, un secretar al Fondului Monetar Internaţional în Paris a fost rănit de o scrisoare-capcană trimisă de grupul grec anarhist elen Conspiracy of Fire Nuclei. Grupul, considerat o organizaţie teroristă de SUA, a trimis de asemenea astfel de scrisori ambasadelor străine din Grecia şi liderilor europeni în 2010.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe