Fosta şefă NN Pensii, executată de ASF după semnalul dat de Dragnea, a câştigat procesul. Va primi daune morale

Raluca Ţintoiu, fosta şefă NN Pensii executată de Autoritatea de Supraveghere Financiară în mijlocul scandalului privind naţionalizarea Pilonului 2, a obţinut o victorie importantă în instanţă.
Raluca Ţintoiu
Raluca Ţintoiu (Raluca Ţintoiu / Facebook)
Andrei Pricopie
16.10.2018

Fosta şefă a companiei NN Pensii, Raluca Ţintoiu, a câştigat, marţi, procesul contra Autorităţii de Supraveghere Financiară, care a sancţionat-o în urma unor declaraţii făcute de liderul PSD Liviu Dragnea.

Curtea de Apel Bucureşti a anulat decizia de sancţionare emisă de ASF şi obligă instituţia să plătească daune morale de 1.000 de euro.

În acelaşi timp, instanţa "respinge cererea având ca obiect restituirea amenzii contravenţionale, ca fiind formulată împotrivă unei persoane fără calitate procesuală pasivă [Ministerul de Finanţe - n.r.]".

Decizia nu este însă definitivă.

Reamintim că NN Pensii a trimis, în aprilie 2017, o informare către clienţi săi în care anunţau posibilitatea ca Guvernul să naţionalizeze Pilonul II de pensii.

În replică, Dragnea a cerut sancţionarea Ralucăi Ţintoiu, iar conducerea ASF i-a retras în scurt timp şefei de la NN autorizaţia de practică, au lăsat-o practic fără serviciu, iar compania a primit o amendă de 100.000 de lei. N-a trecut mult timp de la incident şi oameni din Guvern au propus desfiinţarea Pilonului II de pensii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor