Fosta ambasadoare a RM în Italia: Sunt de nedescris intimidările şi hărţuirea la care am fost supusă de fosta guvernare

Stela Stângaci
Stela Stângaci (TV8.md)

Anunţul făcut de liderii politici ai Partidului Democrat privind cedarea guvernării a motivat-o pe fosta ambasadoare a Republicii Moldova în Italia, Stela Stîngaci, să se decidă să vorbească despre intimidările la care ar fi fost supusă în ultimele luni.

Diplomata a decis să scrie pa pagina sa de Facebook, menţionând că a fost rechemată recent din funcţia de ambasador de către Guvernul Filip care s-ar răfui politic cu ea pentru că a candidat independent la alegerile parlamentare din 24 februarie.

Stângaci urma să revină la Chişinău din funcţia de ambasadoare pe data de 28 martie, însă a decis mai târziu să demisioneze din serviciul diplomatic, în semn de protest faţă de acţiunile democraţilor.

„Pe 28 martie am fost rechemată din funcţia de ambasador sub pretextul expirării mandatului. În realitate, însă, a fost o răfuială a fostei guvernări pentru că am îndrăznit să candidez independent, fără „binecuvântarea lor”, la alegerile parlamentare din 24 februarie.

Sunt de nedescris intimidările şi hărţuirea fără nicio cruţare la care am fost supusă. În semn de profund dezacord cu toate aceste fărădelegi şi ticăloşenii, pe 28 mai am demisionat din serviciul diplomatic”, se arată în postarea diplomatei.

Fosta ambasadoare afirmă că şi-ar fi recăpătat speranţa odată cu învestirea Guvernului Maiei Sandu şi că va pune umărul la realizarea sarcinilor grele care stau în faţa diplomaţiei de la Chişinău şi a noului Guvern, anunţând că a primit un apel în acest sens de la noul ministru de Externe, Nicu Popescu.

„Salut şi susţin noua majoritate parlamentară şi noul Guvern şi îi îndemn pe toţi oamenii de bună credinţă s-o facă. Doar aşa ne vom putea apăra libertatea şi demnitatea noastră şi a copiilor noştri”, a conchis diplomata în mesajul său.

Potrivit TV 8, Stela Stângaci a fost ambasadoare a Republicii Moldova în Italia din anul 2013. Anterior a fost consiliera preşedintelui Parlamentului. Iniţial, cea a lui Marian Lupu, iar mai apoi, a democratului Igor Corman. A fost şi consultantă principală în Comisia Politică Externă şi Integrare Europeană a Parlamentului.

La alegerile parlamentare din 24 februarie, Stela Stângaci a candidat independent pe circumscripţia Europa de Vest, unde a concurat cu lidera PAS, Maia Sandu şi fosta şefă a Biroului de Relaţii cu Diaspora, Olga Coptu, înaintată de Partidul Democrat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe