Fost vicepreşedinte al gigantului în social media: Facebook distruge societatea

Se înmulţesc vocile “criticilor din interior” care iau atitudine împotriva modelului de business al Facebook.
(Captură Foto)

Adresându-se recent studenţilor de la Stanford Graduate School of Business, fostul vicepreşedinte al Facebook pentru creşterea numărului de utilizatori, Chamath Palihapitiya, a declarat că platforma pentru socializare “distruge structura socială pe baza căreia funcţionează societatea”.

Pe termen scurt, buclele de feedback bazate pe dopamină pe care le-am creat [inclusiv inimioare (hearts), like-uri şi thumbs up-uri pe diverse canale de social media] distrug modul în care funcţionează societatea. [Nu există] niciun fel de conversaţie civilă, nicio o cooperare; [doar] dezinformare, neadevăruri”, a declarat el.

Palihapitiya a reamintit publicului său un incident recent care a avut loc în India, când un grup de bărbaţi au fost prinşi şi linşaţi din cauza unui zvon fals că ar fi fost implicaţi într-o răpire, zvonul fiind răspândit pe platforma de social media WhatsApp:

Cu astfel de lucruri ne confruntăm. Şi, imaginaţi-vă că un astfel de lucru ar fi dus la extrem, când persoane cu intenţii rele pot manipula mulţimi mari de oameni ca să facă ceea ce doresc ei. Este o situaţie cu adevărat gravă”, a adăugat el.

Palihapitiya a concluzionat că propriii săi copii nu au voie să folosească Facebook şi alte forme de social media.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Cultură