Fost ofiţer MAI iese în faţă: Mai cade una dintre manipulările "urât mirositoare" ale Jandarmeriei

Aşa-zisul atac de la Spring-Time şi jandarmeriţa cu coloana "fisurată" nu au fost singurele manipulari ale Jandarmeriei, susţine un fost poliţist, care mai reclamă una, poate cea mai abjectă dintre ele.
Protest Piaţa Victoriei
Protest Piaţa Victoriei (Epoch Times România)
Se încarcă player-ul...

"Cel mai greu a fost să explicăm părinţilor colegei noastre (Ştefania n.r.) că fata lor ar putea să rămână paralizată pe viaţă", suspina la TV, în dimineaţa ce a urmat "Jandarmeriadei", şeful serviciului de comunicare al Jandarmeriei Române, aceasta deşi se ştia că Ştefania este bine-mersi şi nici vorbă de coloană fisurată.

Prezentarea Ştefaniei drept victima unor protestatari violenţi care mai-mai că au vrut să o linşeze (idee vehiculată şi de Liviu Dragnea ieri seară, la Antena 3) n-a fost, însă, singura manipulare lansată în spaţiul mediatic de şefii Jandarmeriei pentru a le inocula românilor ideea că în Piaţa Victoriei manifestează nişte oameni răi şi violenţi, a explicat, într-un interviu acordat Epoch Times, Marian Fârdea, ofiţer de poliţie în rezervă.

O altă manipulare a fost aceea că protestatarii ar fi fost atât de josnici încât să vină de acasă cu pungi de fecale cu care au aruncat în jandarmi. În realitate, acele pungi cu fecale erau chiar "producţia" jandarmilor, pe care autorităţile statului i-a tratat inuman şi degradant, pentru ca apoi ticăloşia cu care au fost tratate forţele de ordine să fie întoarsă pe dos şi rezultatul pus în cârca protestatarilor.

Mai exact, Jandarmeria şi-a adus oameni din provincie. Mulţi. I-a echipat cu uniformă de ţestoase, cu scuturi, căşti, butelii de gaze lacrimogene şi tot ce mai trebuia pentru reprimarea protestatarilor, dar, atenţie, nu le-a adus şi toalete ecologice mobile. Aşa că jandarmii s-au trezit în situaţia ingrată de a nu avea efectiv unde-şi face nevoile. Aşa că, atunci când chiar îi tăia nevoia, urinau în pet-uri prin dube şi defecau în pungi, a relatat Marian Fârdea.

Şi, după ce că şi-a tratat oamenii subuman, degradant, Jandarmeria a mai şi susţinut că protestatarii au aruncat cu fecale în jandarmi.

"Jandarmii au stat în soarele ăla, în Piaţa Victoriei, la 40 de grade.. Oamenii ăştia aveau nevoi fiziologice, oamenii ăştia erau ţinuţi acolo în soare, în echipamentul ăla militar şi din informaţiile mele confidenţiale de la sursele mele din Jandarmerie, oamenii ăştia îşi făceau nevoile în dubele, în autobuzele lor, îşi făceau nevoile în sticle de plastic, în pungi... iar acea acuzaţie că protestatarii au aruncat cu pungi cu urină şi fecale, de fapt, pungile alea erau ale jandarmilor...", a explicat Fârdea.

Indignat, fostul ofiţer mai reaminteşte că, atunci când a organizat PSD-ul protestul anti "stat paralel" în Piaţa Victoriei, a adus sute de toalete ecologice, însă la mitingul diasporei nu au adus decât o singură toaletă publică, ca să-i umilească pe protestatari, să-i oblige să meargă în boscheţi, iar pe jandarmi să-şi facă nevoile în pungi şi pet-uri.

"Asta este sub demnitatea umană, e ceva ce nu pot să accept!", a adăugat fostul ofiţer.

Interviul cu Marian Fârdea pe acest subiect poate fi urmărit aici.