Fost oficial SUA: “Datoria americană este de 3 ori mai mare decât credeţi”

Fostul şef al autorităţii de verificare a cheltuielilor guvernamantale din SUA a declarat într-un interviu la un post de radio din New York că datoria federală totală a Statelor Unite nu este de 18 trilioane, aşa cum se promovează în mod oficial, ci de 65 de trilioane de dolari.
.
. (STR / AFP / Getty Images)
Andrei Popescu
11.11.2015

În cadrul unei mărturii uimitoare, fostul şef al Government Accountability Office (GAO), Dave Walker, a susţinut că datoria reală a Statelor Unite este de aproximativ 65 trilioane de dolari, faţă de cifra oficială de 18 trilioane. Aşa cum a raportat ziarul The Hill, Walker avertizează că, în lipsa unei accelerări a creşterii economice, statul american nu va putea oferi acel tip de securitate socială de care SUA are nevoie, adăugând că americanii “au pierdut contactul cu realitatea” atunci când vine vorba de cheltuieli.

Dave Walker, care a condus GAO sub preşedinţii Bill Clinton şi George W. Bush, a declarat că atunci când aduni laolaltă toate pasivele nefinanţate ale ţării, atunci datoria naţională este triplă faţă de cea raportată oficial, conform The Hill.

“Dacă adaugi la cele 18,5 trilioane de dolari pensiile civile şi militare nefinanţate şi întreţinerea medicală a pensionarilor, subfinanţarea suplimentară pentru Social Security, subfinanţarea suplimentară pentru Medicare, diverse angajamente şi situaţii neprevăzute pe care le are guvernul federal, atunci numărul real este de aproximativ 65 de trilioane mai degrabă decât de 18 trilioane dolari. În plus, acest număr creşte în mod automat în absenţa reformelor”, a declarat Walker în cadrul unui interviu difuzat duminică la emisiunea “The Cats Roundtable” a postului AM-970 din New York.

Conform lui Walker, o datorie naţională în creştere subminează abilitatea guvernului de a-şi pune în aplicare iniţiativele de politică internă şi externă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor