Fost ministru PSD: Abia acum putem vorbi de trădarea interesului naţional de către coaliţia de guvernare

Aurelia Cristea
Aurelia Cristea (Facebook)

Fostul ministru Aurelia Cristea, care a migrat de la PSD la partidul Pro România condus de Victor Ponta, a criticat în termeni duri actuala coaliţie de guvernare, pe care o acuză de "trădarea interesului naţional".

"Să analizăm cu atenţie ceea ce declara comisarul european, Corina Creţu, şi care este dispusă să discute cu cifrele pe masă. Faptul că reprezentanţii actualei coaliţii de guvernare declară aici în ţară că sunt depuse proiecte pentru finanţare la Bruxelles şi ele nu există acolo este foarte grav. Abia acum putem vorbi de trădarea interesului naţional de către această guvernare iresponsabilă. Pentru că marea majoritate a decidenţilor nu ştiu nimic despre domeniul de care răspund, vremelnic, nu pot gândi proiecte şi nici nu le pot gestiona; nu pot avea discuţii cu reprezentanţii de la Bruxelles, fie ei şi români; nu pot coagula echipe de lucru pentru că aşteaptă mereu indicaţii de la “şeful cel mare” care i-a pus în funcţii, şi oricum nu fac nici un pas fără aprobare lui, “a şefului suprem”, altfel riscă să-şi piardă funcţia", a declarat Aurelia Cristea.

Potrivit fostului ministru, uite aşa rămânem fără infrastructură în transporturi, sănătate, educaţie, şi vom fi condamnaţi într-adevăr să fim doar migranţi în Europa sau slugi la diverşi stăpâni (inclusiv la PSD...).

"Voi, cei din Parlament, nu uitaţi că aveţi puterea să schimbaţi acest lucru. Aveţi puterea să scrieţi istorie precum înaintaşii noştri, nu în tranşee, nu răniţi pe front, nu mergând pe jos până la Alba Iulia sau la Viena ( a se citi în prezent Bruxelles), ci prin demnitatea şi conştiinţa unui vot dat viitorului copiiilor noştri. Vă rog să nu uitaţi asta!", a precizat Aurelia Cristea.