Fondatorul trupei Paraziţii, reţinut după un flagrant delict

Alexandru Frâncu
Alexandru Frâncu (Facebook)

Fondatorul trupei Paraziţii, Alexandru Frâncu, a fost prins în flagrant delict în timp ce primea 6.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra membrilor unei comisii de avizare din cadrul Ministerului Culturii. Frâncu şi alte două persoane care l-ar fi sprijinit în activitatea infracţională au fost reţinuţi de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
Din cercetări a reieşit că, în cursul lunii ianuarie 2016, Alexandru Frâncu ar fi solicitat 10.000 de euro, în vederea obţinerii unui aviz, pretinzând că are influenţă asupra funcţionarilor unei comisii de avizare din cadrul Ministerului Culturii, atât în mod direct, cât şi prin intermediul unui alt bărbat.

Potrivit gândul.info, ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a confirmat pe pagina de Facebook că percheziţiile anchetatorilor au avut loc la Direcţia de Cultură Bucureşti, instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii.

„Vom face tot ceea ce se impune pentru a asigura transparenţa, legalitatea şi lupta anticorupţie. Ancheta trebuie să clarifice situaţia până la ultimele consecinţe. Este îngrijorătoare corupţia din domeniul patrimoniului. Justiţia trebuie să investigheze toate suspiciunile şi actele de corupţie”, a declarat ministrul Culturii.

Conform b365.ro, Alexandru Frâncu este milionar în euro. Deţine o vilă şi un apartament de lux în Capitală, o casă de vacanţă în străinătate şi două limuzine. De asemenea, acesta este şi patronul unui hotel de fiţe din Bucureşti. La mijlocul anilor 1990, Frâncu a înfiinţat alături de Cheloo trupa Paraziţii.