Flori în ghiveci care rezistă la soare

Portulaca
Portulaca (Wikipedia)

Cu siguranţă foarte multe persoane, în special iubitorii de flori, visează să locuiască la casă şi să aibă o grădină sau un spaţiu verde. Orele petrecute în grădina cu flori sunt cele mai preţioase. Un refugiu atrăgător, plin de flori în culorile preferate, ce ajută la refacerea spiritului şi sufletului putem avea chiar şi în balconul apartamentului de la bloc. Oricât de mic ar fi, balconul vă oferă şansa de a petrece mai mult timp în aer liber. Ghivecele pline de flori variate, sunt la modă vara şi atrag toate privirile.

Chiar şi pentru balcoanele în care soarele bate în mare parte a zilei se găsesc flori care iubesc soarele şi rezistă la căldură şi care se scaldă, fericite, în razele fierbinţi.

Flori în ghiveci care rezistă la soare. Portulaca

Numită şi floarea de piatră, este campioană în ceea ce priveşte rezistenţa. Sunt plante drăguţe şi mici care au nevoie de foarte puţină apă pentru a înflori. Acestea se dezvoltă şi dacă vremea este caniculară. Originară din America de Sud, floarea de piatră apare în culori foarte aprinse, nuanţe de roşu, galben, alb, portocaliu, violet şi roz. Înfloresc la începutul verii.

În primul an trebuie udată regulat pentru a înflori cât mai frumos.

Flori în ghiveci care rezistă la soare. Cactuşii

Cactuşii sunt plante care rezistă foarte bine la expunerea prelungită. Acest tip de plante au nevoie de expunere prelungită la lumină, mai ales în perioada de creştere.

Cel mai mare avantaj al unui posesor de cactuşi este că nu trebuie să se îngrijoreze în privinţa udării. Cactuşii preferă lumina directă a soarelui şi pot suporta temperaturi de până la 60 grade Celsius.

Flori în ghiveci care rezistă la soare. Tagetes (crăiţe)

Tagetes sunt flori în culori incendiare - galben, portocaliu, roşu grena şi, mai nou, există şi nuanţe de crem, alb gălbui. Chiar dacă rezistă foarte bine la soare şi căldură, o condiţie de bază pentru a înflori este să fie udate moderat.

Îngrijirea crăiţelor nu este o sarcină foarte dificilă, întrucât aceste plante nu au nevoie de condiţii speciale pentru o dezvoltare optimă. Crăiţele sau Tagetes se plantează primăvara şi vor înflori de-a lungul verii până în luna octombrie. Ca aşezare, acestea preferă locurile însorite, cu toate că înfloresc şi în condiţii de semiumbră. În ceea ce priveşte udatul, acesta se face moderat, iar în perioada de înflorire se recomandă tratarea cu îngrăşăminte sub formă lichidă.

Flori în ghiveci care rezistă la soare. Echeveria

Echeveria este o plantă spectaculoasă de apartament, cu un aspect foarte plăcut, cu flori şi frunze în diferite culori. Aceste plante de apartament au fost de-a lungul timpului extrem de hibrizate, astfel, că pe lângă speciile primare au apărut şi alte varietăţi, dezvoltate pentru formele interesante de frunze şi flori.

Echeveria are nevoie de multă lumină. Poate fi aşezată chiar în lumina directă a soarelui. Este o plantă perfectă pentru o fereastră însorită. Pe timpul verii şi primăverii, Echeveria trebuie bine udată, iar solul trebuie să fie bine drenat. Chiar dacă are nevoie de un sol umed, nu se va dezvolta bine în multă apă. În sezonul rece, în lunile de toamnă şi iarnă, este recomandat să se reducă udatul.

Flori în ghiveci care rezistă la soare. Amsonia

Amsonia este o floare rezistentă la caniculă, care dezvoltă inflorescenţe albastre în formă de stele. Tocmai de aceea i se mai spune şi steaua albastră.

Înfloreşte primăvara devreme. Florile, aşezate în grupuri la partea terminală a fiecărei tulpini, au forma de stea, de o nuanţă foarte închisă de albastru. Este o plantă care iubeşte soarele şi rezistă la secetă, se dezvoltă bine într-un sol fertil bine drenat cu expunere la soare, dar florile vor ţine mai mult dacă au umbră după amiaza, mai ales în zonele cu soare puternic.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură