Flashmob PAS: ANRE se jură că nu fură, gazu-i scump peste măsură

La indicaţia PD, ANRE menţine tariful la gaze şi impune moldovenilor să plătească mai mult, pentru a aproba o reducere a preţului acestuia în toamnă, în ajunul alegerilor parlamentare, afirmă Partidul Acţiune şi Solidaritate.
Flashmob PAS la sediul ANRE din Chişinău
Flashmob PAS la sediul ANRE din Chişinău (unpaspentru.md)

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a desfăşurat luni, 22 ianuarie, un flashmob în faţa sediului Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energetică (ANRE) de la Chişinău cerând reducerea imediată a tarifelor la gazele naturale. Protestatarii atenţionează că deşi preţul de import al gazelor naturale este în continuă scădere, instituţia nu a revizuit tarifele de doi ani, iar cetăţenii Republicii Moldova plătesc, în prezent, cu aproape 30% mai mult decât costurile reale, potrivit unui studiu elaborat recent de experţi în energetică.

În opinia susţinătorilor PAS prezenţi la protest, în perioada menţionată consumatorii ar fi achitat în plus circa 1,5 miliarde lei, iar această plată în avans ar trebui scăzută deja din următorul tarif deoarece suma se majorează în medie cu 85 milioane de lei lunar.

”Motivul este unul pur electoral: la indicaţia Partidului Democrat, ANRE menţine tariful şi impune consumatorilor să plătească mai mult, pentru a aproba apoi o reducere mai mare a tarifului în toamnă, în ajunul alegerilor parlamentare. Deşi Agenţia trebuie să fie o instituţie independentă, aceasta este utilizată de PD pentru a-şi construi imagine politică din buzunarul consumatorilor”, au adăugat protestatarii.

În concluzie, manifestanţii de la PAS au cerut ajustarea imediată a tarifelor la gaze la costurile reale şi micşorarea lor, în interesul cetăţenilor R. Moldova, şi nu în avantajul Partidului Democrat. Aceştea au scandat: ”ANRE, ANRE când dai jos tarifele?”, ”ANRE, ANRE lucrezi pentru PD?”, ”Iarnai-i grea omătu-i mare, ANRE ruşine nu are!”, ”Noi plătim, voi ne furaţi!”, ”Voi scumpiţi întruna gazul, nu vă e cam gros obrazul?” şi ”Ţara trece la tizic, nu vă e ruşine-un pic?”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe