Flacăra olimpică pleacă spre Tokyo

(ORLANDO SIERRA / AFP / Getty Images)

Grecia a înmânat, joi, flacăra olimpică organizatorilor Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020, pe Stadionul Panathenaic din Atena, fără spectatori, în contextul pandemiei de coronavirus, potrivit AFP, citat de Agerpres.

În absenţa spectatorilor, un grup restrâns de ziarişti a fost prezent la ceremonia de pe stadionul unde au avut loc primele Jocuri Olimpice moderne, în 1896.

Campionul olimpic la gimnastică Elefterios Petrounias a alergat cu flacăra pe stadion, iar campioana olimpică de la Rio la săritura cu prăjina, Ekaterina Stefanidi, a aprins torţa, conform tradiţiei.

Reprezentanta JO de la Tokyo 2020, Naoko Imoto, fostă înotătoare la JO de la Atlanta în 1996 şi reprezentantă a UNICEF a avut onoarea de a primi flacăra olimpică.

Preşedintele Greciei, Katerina Sakellaropoulou, a declarat, într-un comunicat, că "valorile olimpice de înţelegere, bunătate şi fraternitate sunt armele ce trebuie folosite contra pandemiei".

Din cauza pandemia de coronavirus, este incertă desfăşurarea JO 2020 în Tokyo, ceremonia de deschidere fiind programată pe 24 iulie.