Primăria Capitalei a refuzat să autorizeze marele protest al Diasporei din Piaţa Victoriei

Românii din afara graniţelor au fost pălmuiţi încă o dată.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Primăria Capitalei a refuzat să autorizeze marele protest al Diasporei din 10 august, eveniment la care şi-au anunţat participarea zeci de mii de români.

Organizatorii protestului - pagina Ieşiţi În Stradă Dacă Vă Pasă - au criticat decizia municipalităţi şi au anunţat că nu vor face niciun pas în spate:

"După lungi insistenţe, în sfârşit am primit un răspuns referitor la cererea făcută către Primăria Capitalei în vederea aprobării desfăşurării protestului din 10 august din Piaţa Victoriei. Astfel, comisia de avizare a cererilor primite în baza Legii 60/1991, a considerat că prin derularea protestului s-ar încălca prevederile Articolului 2 din această lege, motiv pentru care cererea noastră nu poate fi soluţionată favorabil.

Am dori să-i întrebăm pe distinşii conducători de neam şi ţară dacă ne pot prezenta poziţia acestei comisii referitor la protestul organizat de către PSD în data de 9 iunie 2018. Oare dânşii de ce nu intrau sub incidenţa aceluiaşi articol din lege? Oricum, nu ne plângem de milă, ştim clar ce avem de făcut, am învăţat de la nişte oameni faini cum se obţine o autorizaţie pentru o astfel de manifestaţie încă din anul 1989. De ce îţi este frică, nu scapi!"

foto
foto (Iesiţi In Strada Daca Va Pasa / Facebook)

Articolul 2 din Legea 60 prevede următoarele:

"Adunările publice trebuie să se desfăşoare în mod paşnic şi civilizat, cu protecţia participanţilor şi a mediului ambiant, fără să stânjenească folosirea normală a drumurilor publice, a transportului în comun, cu excepţia celor autorizate, funcţionarea instituţiilor publice sau private, a celor de învăţământ, cultură şi sănătate, a unităţilor economice ori să degenereze în acţiuni turbulente de natură a pune în primejdie ordinea şi liniştea publică, siguranţa persoanelor, integritatea corporală, viaţa sau bunurile acestora ori ale domeniului public, şi nu pot fi continuate după ora 23,00, caz în care intră sub incidenţa dispoziţiilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, republicată."

Reamintim că la evenimentul intitulat "Pe 10 august toţi românii vin la Bucureşti! #diasporaacasa", care va avea loc în Piaţa Victoriei, şi-au exprimat intenţia de a participa zeci de mii de români.

"Români din toate colţurile lumii, din toate zonele ţării, veniţi la Bucureşti! A venit timpul să schimbăm direcţia în care merge România. Nu mai putem accepta să ne fie distrusă ţara, aşa că ne vedem pe 10 August în Piaţa Victoriei să punem capăt crimelor împotriva poporului român. #psdvenim Susţineţi acest eveniment prin SHARE şi invitând cât mai mulţi prieteni. #terminamceaminceput #diasporaacasa #unitisalvamromania #100ani", au scris organizatorii pe Facebook.