Epoch Times România

Finanţare uriaşă pentru Sensiblu în contul creanţelor deţinute la CNAS

(KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
26.09.2013

Banca Comercială Română şi Unicredit Tiriac Bank au acordat prima facilitate de factoring de tip club din România. Creditul de 100 de milioane de euro a fost obţinut de compania Sensiblu, pentru încasarea în avans a creanţelor deţinute la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate din România.

”Facilitatea de factoring de tip club este importantă pentru Sensiblu, parte a Grupului A&D Pharma, atât din perspectiva diversificării surselor de finanţare cât şi din perspectiva optimizării structurii de finanţare clasice, utilizate până în prezent.Caracteristica de bază a acestei soluţii de finanţare este lichidizarea directă a activelor deţinute – soluţie mult mai potrivită pentru finanţarea unei companii din industria farmaceutică”, se arată într-un comunicat al UniCredit Tiriac Bank.

Creditul este acordat în mod egal de Banca Comercială Română şi Unicredit Tiriac Bank şi constituie o formă de susţinere a sistemului de sănătate românesc prin lichidizarea creanţelor auspra CNAS şi a Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate.

Pentru această finanţare, UniCredit Tiriac Bank a avut rol de agent de garanţie şi UniCredit Bank AG – London Branch de agent de facilitate. BCR a îndeplinit rolul de coordonator al tranzacţiei de refinanţare.

Practic, operaţiunea de factoring presupune vânzarea creanţelor unei societăţi, la un preţ redus, către un factor care îşi asumă riscul de credit al debitorilor cedaţi. Compania Sensiblu a cedat celor două bănci creanţele de la CNAS, urmând ca instituţiile de credit să le recupereze la o dată ulterioară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor