Fiica bolnavului infestat de larve la terapie intensivă dă spitalul în judecată

Familia lui Tudor Badea, bărbatul care a pierit în spital după ce rana i-a fost infestată de larve, va da în judecată unitatea medicală.
.
. (Epoch Times România)

Fiica bărbatului decedat în Spitalul de Arşi, după ce a fost filmat în timp ce pe o rană îi mişunau larve dă spitalul în judecată, relatează B1 TV.

Potrivit sursei citate, femeia nu-şi revine din şoc după ce şi-a văzut tatăl infestat de viermi pe patul de spital şi s-a arătat revoltată că părintele său a fost nevoit să îndure asemenea suferinţe într-un loc din care ar fi trebuit să plece sănătos. ”Ruşine! Nu şi-au făcut datoria”, au fost cuvintele adresate de fiica lui Tudor Badea.

Şi celelalte rude ale bolnavului care, finalmente, a murit dar nu din cauza viermilor ci, potrivit tolo.ro, din cauza infecţiilor nosocomiale, au fost audiate de poliţiştii Serviciului Omoruri. Familia a anunţat că dă Spitalul de Arşi în judecată. Nu se ştie încă ce sumă vor cere aceştia ca despăgubire.

Reamintim că, recent, Tudor Badea a încetat din viaţă la Spitalul de Arşi, la scrută vreme după ce doctoriţa Roiu a făcut publică, cu ajutorul lui Cătălin Tolontan, o înregistrare în care acesta apare cu o rană invadată de viermi. Bolnavul a murit la scurtă vreme după ce a fost filmat, din cauza de acum clasicelor infecţii nosocomiale. Cazul a şocat opinia publică.

Ulterior, ministrul Sănătăţii a explicat că la Spitalul de Arşi erau ochiuri de geam fără plase de ţânţari, astfel încât muştele puteau intra cu uşurinţă, infestând rănile bolnavilor. Or, să pui o plasă de ţânţari, care să oprească intrarea unor insecte ce pot contamina pacienţii este o chestie de management, ba chiar mai mult, de bun simţ, şi nu ceva ce ţine de finanţare, a opinat ministrul sănătăţii.

Ministrul sănătăţii Vlad Voiculescu a ţinut să sublinieze că, în opinia sa, majoritatea medicilor şi asistentelor din Spitalul de Arşi îşi fac meseria cu bună credinţă şi că aceştia au nevoie la fel de mare de siguranţa actului medical precum pacienţii internaţi acolo.

Secţia de terapie intensivă a fost închisă după ce Voiculescu a făcut un control în miez de noapte. Ca şi soluţie imediată, Ministerul Sănătăţii a alocat 100.000 de euro pentru igienizare, dezinfecţie şi reparaţii la secţia respectivă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne