Fifor dă înainte cu lovitura de stat, deşi nu spune cine ar fi în spate. Cere comisie parlamentară

În linie cu şefa sa Viorica Dăncilă, ministrul Apărării vorbeşte şi el despre o tentativă de răsturnare prin violenţă a guvernului şi cere comisie parlamentară de anchetă pentru a se afla cui foloseşte asta.
Mihai Fifor
Mihai Fifor (Facebook)

Ministrul Apărării Naţionale, senatorul PSD Mihai Fifor, preia şi el scenariul "tentativei de dărâmare prin violenţă a Guvernului" cu ocazia protestului Diasporei (protest spulberat cu forţa de jandarmi) şi pledează, într-o lungă postare pe Facebook, pentru constituirea de îndată a unei comisii parlamentare de anchetă a "protestelor violente" din 10 august.

Scopul acestei comisii ar trebui să fie, susţine Fifor, să răspundă la întrebări precum „Cui foloseşte dărâmarea prin violenţă a Guvernului?”.

"Ne întrebăm din nou, care este miza? Cui foloseşte dărâmarea prin violenţă a guvernului legitim al României? Cui foloseşte destabilizarea ţării într-un moment atât de important cum este cel al pregătirii preluării Preşedinţiei Consiliului UE?

În context, vă reamintesc faptul că, în luna iulie, la Bruxelles, a avut loc Summit-ul NATO, iar România a fost nominalizată ca stat care, prin voinţa Parlamentului şi a Guvernului, îşi îndeplineşte toate obligaţiile şi condiţionalităţile asumate în cadrul Alianţei NATO. Important de subliniat faptul că doar 6 state îndeplinesc alocarea de 2% din PIB pentru apărare.

Mai mult, România a fost evidenţiată din nou, în cadrul Summit-ului, ca pol de stabilitate şi, totodată, drept cel mai important furnizor de securitate la Marea Neagră şi în Balcanii de Vest. Cui foloseşte, în aceste condiţii, proiectarea iresponsabilă a unei imagini de ţară instabilă, cuprinsă de haos, cu "flăcări şi sânge" pe străzile Bucureştiului?

România, prin măsurile luate de Guvernarea PSD-ALDE are cea mai importantă creştere economică şi anul acesta. Pe cine deranjează în aşa de mare măsură succesul Programului de guvernare votat de milioane de români, încât acest guvern trebuie dărâmat cu orice preţ? Cine se face vinovat de modul iresponsabil în care a fost deturnat protestul paşnic al celor din Piaţa Victoria?

De ce această disperare ca PSD-ALDE să nu guverneze şi în 2019, anul alegerilor pentru Parlamentul European şi pentru Preşedinţia României?

Toate acestea sunt întrebări care solicită răspunsuri imediate, pentru ca, atât românii cât şi comunitatea internaţională să ştie adevărul", susţine Fifor în postarea sa.

Ministrul Apărării mai pledează pentru celeritate în înfiinţarea acestei comisii pe motiv că europarlamentarul Dan Nica, politician care a solicitat ţi el constituirea unei comisii parlamentare de ancheta pentru analizarea evenimentelor din 10 august ar fi fost ameninţat cu moartea.

Reamintim că şi liderul europarlamentarilor social-democraţi Dan Nica a cerut înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă, pe motiv că declaraţiile preşedintelui Iohannis cu privire la acţiunea Jandarmeriei la protestul din 10 august "denotă dorinţa evidentă de a stimula şi mai mult violenţele existente".

Referitor la "răsturnarea violentă" a Guvernului, reamintim că, recent, Viorica Dăncilă s-a plâns şi ea liderilor Comisiei Europene că protestul din 10 august a fost organizat în contextul ”receptării pozitive în mare parte” a bilanţului primelor şase luni de guvernare iar jandarmii au intervenit legitim.

Potrivit Vioricăi Dăncilă, scenele de violenţă din Victoriei, documentate de numeroase mărturii şi înregistrări video, n-au fost decât o intervenţie legitimă a Jandarmeriei de a opri încercarea de înlăturare pe cale violentă a guvernului. Totodată, Dăncilă îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că nu şi-a îndeplinit atribuţiile constituţionale de mediator şi că, mai mult, a făcut apel la continuarea protestelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne