Fed Cup. Simona Halep, vorbe frumoase la adresa tricolorelor după duelul cu Rusia

"M-am uitat la meciurile de Fed Cup. Consider că fetele au făcut o treabă extraodinară, au obţinut victorii importante şi au făcut meciuri foarte bune. Sunt capabile să facă acelaşi lucru şi cu Italia.." - Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Simona Halep/facebook)

Simona Halep (28 ani, 2 WTA) a lăudat prestaţia echipei feminine de tenis a României - în formula Ana Bogdan (90 WTA), Irina Bara (160 WTA), Elena Gabriela Ruse (167 WTA), Raluca Olaru (47 WTA la dublu) şi Jaqueline Cristian (198 WTA), în Cupa Federaţiilor.

Tricolorele au pierdut duelul cu Rusia din play-off-ul Grupei Mondiale, sâmbătă, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, fetele lui Florin Segărceanu cedând la scorul general de 3-2.
"M-am uitat la meciurile de Fed Cup. Consider că fetele au făcut o treabă extraodinara, au obţinut victorii importante şi au făcut meciuri foarte bune. Sunt capabile să facă acelaşi lucru şi cu Italia şi consider că sunt destul de puternice să facă ceea ce trebuie", a declarat fosta număr unu mondial.

Italia va fi adversara reprezentantelor noastre în meciul de baraj pentru menţinerea în Grupa Mondială a Cupei Federaţiilor, potrivit tragerii la sorţi efectuate marţi la Londra. Confruntarea, pe teren propriu, este programată în 17 şi 18 aprilie.

Din lotul Italiei va face parte Jasmine Paolini (94 WTA), Camila Giorgi (100 WTA), Giulia Gatto-Monticone (149 WTA), Martina Trevisan (152 WTA), Elisabetta Cocciaretto (154 WTA), căpitan nejucător fiind Tathiana Garbin. Cele două echipe au stat până acum faţă în faţa de trei ori, Italia având 2-1 în meciurile directe.

Simona Halep a participat, miercuri, alături de foştii campioni ai României Nadia Comaneci, Ilie Năstase, Cristian Gaţu, Alina Dumitru, Ştefan Birltalan, Gabriela Szabo şi Camelia Potec la o dezbatere în Senatul României, iniţiată de parlamentarii Şerban Nicolae şi Daniel Zamfir, în cadrul căreia au solicitat o finanţare mai mare şi investiţii în infrastructură pentru sportul românesc.

"Nu fac politică şi nici nu intenţionez să fac acest lucru. Am fost prezentă azi la Senat pentru a face un apel pentru sportul românesc, nimic altceva. Eu sunt o jucătoare activă încă şi timpul nu îmi permite să mă implic în aceste lucruri, dar am o fundaţie care face acest lucru şi poate în viitor voi susţine şi mai mult sportul românesc, dar nu din punct de vedere politic. Păcat că aceşti copii nu au unde să se antreneze, nu au unde să joace tenis. Pentru că nu sunt terenuri de tenis, nu sunt săli de sport în România. Şi de aceea am fost prezentă azi la această întâlnire. Facem un apel că avem nevoie de infrastructură, de săli, de un sistem care să susţină sportul românesc. Până la terenul de iarbă pentru tenis trebuie să avem terenuri de hard, terenuri de zgură şi o sală acoperită unde să ne putem antrena oricând. Terenul de iarbă este un moft în momentul de faţă pentru România. Să ne concentrăm pe o bază şi după aceea ne gândim şi la un teren de iarbă", a comentat campioana noastră.