Facebook limitează distribuirea unui articol al New York Post referitor la Joe Biden şi fiul acestuia

Matrix
Matrix (captură Youtube)

Facebook a decis să frâneze distribuirea unui articol al New York Post referitor la e-mailuri cu dovezi privind scandalul de corupţie care îi are drept protagonişti pe candidatul democrat la preşedinţie, Joe Biden, şi pe fiul acestuia, Hunter. Motivul oficial al deciziei luate de Facebook este pentru a permite ca veridicitatea informaţiilor să poată fi verificată de terţi, transmite Reuters.

Decizia editorială de a reduce răspândirea articolului este radicală în cazul gigantului pentru Facebook. Spre deosebire de Twitter, acuzată în mod deschis de părtinire, Google - care cenzurează informaţii în mod activ pe platforma Youtube -, Facebook a susţinut o perioadă lungă de timp libertatea de exprimare şi a respins ideea de a fi un arbitru al adevărului.

Compania a blocat însă recent, pe platforma sa, numeroase materiale de mass media socială, inclusiv reclamele anti-vaccinare, dar şi pagini şi grupuri care vehiculau ştiri transmise de reţeaua anonimă QAnon, care susţine că se luptă cu statul paralel în SUA şi care publică în mod uzual informaţii etichetate drept conspiraţii.