Facebook a distribuit datele utilizatorilor la zeci de companii, inclusiv în China [raport]

(Getty Images)

Facebook a confirmat faptul că a distribuit informaţii ale utilizatorilor săi la 52 de companii care produc hardware şi software, inclusiv unele din China.

Gigantul în social media a făcut dezvăluirea într-un raport de 747 de pagini pe care l-a prezentat la sfârşitul săptămânii trecute Comisiei pentru Energie şi Comerţ din Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite, potrivit Fox News.

Lista include companii hi-tech americane majore precum Amazon, Appel şi Microsoft. Dar include de asemenea companii chineze precum Alibaba, Huawei, Lenovo, Oppo şi TCL – ultimele patru fiind marcate de agenţiile americane de informaţii ca fiind periculoase pentru securitatea naţională.

În raportul său, Facebook a susţinut că a suspendat parteneriatele privind accesul la date în cazul a 38 dintre cele 52 de companii. Alte 8 parteneriate – inclusiv cu Nokia, Samsung şi Yahoo – urmează să fie suspendate până la sfârşitul lunii octombrie. Facebook a afirmat că şase parteneriate – cu Alibababa, Amazon, Apple, Mozilla, Opera şi aplicaţia Tobii – vor continua.

Totodată, Facebook a dezvăluit că a permis unui număr de 61 de companii - Nike, Nissan, Oracle, Panasonic, Spotify şi UPS - să aibă un acces special la datele utilizatorilor timp de câteva luni după o modificare adusă politicii sale în mai 2015 cu scopul de a împiedica un astfel de acces.

Facebook este monitorizată la nivel global din cauza unor acuzaţii că firma de consultanţă politică Cambridge Analytica a folosit datele a zeci de milioane de conturi Facebook pentru a ajuta campania electorală a preşedintelui Donald Trump în 2016.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință