Eveniment arheologic in Egipt

Luxor, EGIPT, 28 June 2006: Sarcofag faraonic din lemn, descoperit recent intr-un mormantul, din Valea Regilor. Mormantul care continea 5 sarcofage din lemn cu masti funerare colorate este primul dezgropat in Valea Regilor, de la descoperirea mormantului lui Tutankamon, in 1922.
Luxor, EGIPT, 28 June 2006: Sarcofag faraonic din lemn, descoperit recent intr-un mormantul, din Valea Regilor. Mormantul care continea 5 sarcofage din lemn cu masti funerare colorate este primul dezgropat in Valea Regilor, de la descoperirea mormantului lui Tutankamon, in 1922. (KHALED DESOUKI / AFP / Getty Images)

Arheologii din Egipt au incheiat escavarea, in Valea Regilor, a primei camere mortuare descoperite de la deschiderea mormantului Regelui Tutankamon, in urma cu 80 de ani. In fata camerelor de televiziune, oficialul egiptean cu rangul cel mai inalt in domeniul antichitatilor a deschis ultimul din cele sapte sarcofage ale camerei.In loc de un trup mumificat, in sarcofag a fost descoperita o coroana de flori veche de peste 3.000 de ani

(Bazat pe stiri furnizate de RADOR)