Europa League. Valencia şi Chelsea, la un pas distanţă de semifinalele competiţiei! Rezultatele complete de joi seară

Valencia, Chelsea, Arsenal şi Benfica sunt echipele care s-au impus aseară în prima manşă a sferturilor de finală a celei de-a doua competiţii fotbalistice inter-cluburi europene ca valoare, după Liga Campionilor.
(ODD ANDERSEN / AFP / Getty Images)

Valencia a început în forţă manşa tur a sferturilor de finală ale Europa League la fotbal, impunându-se la diferenţă de două goluri în faţa unei alte echipe spaniole, Villarreal, joi seara , scor final 3-1, rezultat ce le asigură 'Liliecilor' prima şansă spre calificarea în careul de aşi a competiţiei continentale.

Gruparea pregătită de Marcelino Garcia Toral i-a avut ca protagonişti pe Guedes (min. 6 şi 90+3), respectiv Wass (90+1), în timp ce pentru gazde a marcat Cazorla (min. 36).

Chelsea Londra a obţinut şi ea o victorie importantă, joi, pe terenul celor de la Slavia Praga, câştigând la scor minim (1-0), cel care a adus modificări pe tabela de marcaj fiind Alonso, care a înscris spre finalul timpului regulamentar de joc (min. 86).

Benfica a făcut şi ea scor uriaş cu cei de la Eintracht, în poarta cărora a punctat nu mai puţin de patru ori, scor 4-2. Joao Felix a fost omul serii evidenţiându-se cu un hat-trick (min. 21, 43 şi 54), celălalt gol fiind realizat de Ruben Dias (50). Pentru oaspeţi au înscris Jovic şi Goncalo Paciencia (min. 40, respectiv 72).

Arsenal a trecut la rândul ei de gruparea din Serie A, SSC Napoli cu scorul de 2-0, galezul Aaron Ramsey (min. 15) şi autogolul lui Kalidou fiind cei care au făcut diferenţa.

Rezultate înregistrate:

Arsenal Londra - SSC Napoli 2-0
Au marcat: Aaron Ramsey 15, Kalidou Koulibaly 25 (autogol).

Benfica Lisabona - Eintracht Frankfurt 4-2
Au marcat: Joao Felix 21 - penalty, 43, 54, Ruben Dias 50, respectiv Luka Jovic 40, Goncalo Paciencia 72.
Cartonaş roşu: Evan Ndicka (Eintracht) 20.

Slavia Praga - Chelsea Londra 0-1
A marcat: Marcos Alonso 86.

Villarreal - Valencia CF 1-3
Au marcat: Sânţi Cazorla 36 - penalty, respectiv Goncalo Guedes 6, 90 3, Daniel Wass 90 1.
Daniel Parejo (Valencia) a ratat un penalty în min. 6.

Manşa secundă este programată pe 18 aprilie.