Europa League. Dan Petrescu (CFR Cluj) declaraţii înaintea partidei de pe Stadio Olimpico

CFR Cluj se pregăteşte de un nou duel de lux în Grupa E a competiţiei de fotbal Europa League. Jucătorii pregătiţi de fostul internaţional Dan Petrescu vor face deplasarea la Roma, acolo unde pe Stadio Olimpico vor întâlni echipa gazdă Lazio - joi 28 noiembrie.
Antrenorul român Dan Petrescu.
Antrenorul român Dan Petrescu. (Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA/facebook)

Gruparea din Gruia care a avut până acum un parcurs admirabil în competiţia europeană, mai au nevoie de un singur punct în ultimele două partide, cu Lazio, respectiv Celtic (la Cluj-Napoca), pentru a-şi asigura prezenţa în şaisprezecimile de finală.

''Rezultatele au fost peste ce ne-am aşteptat cu toţii, vorbesc aici de jucători şi antrenori. Nu ne aşteptam niciodată ca după patru meciuri să avem nouă puncte şi e clar că acum trebuie să ne dorim calificarea, nu mai putem să ne ascundem. Avem nevoie matematic de un punct, dar să nu uităm că acest punct trebuie obţinut cu două cluburi extraordinar de mari, care au jucători şi bugete mult mai importante ca noi, dar vom încerca să luăm acest punct de la primul meci, cu Lazio, pe Olimpico, ştiind faptul că ei sunt favoriţi clari şi dacă ei fac egal nu mai au nicio şansă'', a declarat Petrescu într-un interviu postat pe pagina de Facebook a clubului.

''E clar că Lazio va folosi cea mai bună echipă. Nu s-au calificat în Europa League ca să iasă imediat din grupe, eu cred că ei vor să câştige acest trofeu, pentru că dacă îl câştigă îşi asigură un loc în Champions League. Va fi un meci extraordinar de greu, dar sper să facem un meci extraordinar, fantastic, cum a făcut şi Celtic, şi să reuşim să scoatem măcar un punct pe Olimpico'', a continuat tehnicianul campioanei României.

În clasamentul grupei, Celtic ocupă primul loc, cu 10 puncte, urmată de CFR Cluj, 9 puncte, Lazio, 3 puncte, Rennes, 1 punct.