Eurodeputat: Votul basarabenilor - extrem de important. Aleg liderii pro-UE sau pe cei care vor să dea ţara pe gratis lui Putin?

România şi UE şi-au deschis graniţele pentru bunurile din R. Moldova, în timp ce Vladimir Putin ştie doar să pună embargouri şi să trimită la Chişinău facturi de gaz cât mai piperate, afirmă eurodeputatul Siegfried Mureşan.
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

Cu o săptămână înaintea alegerilor parlamentare moldovene, europarlamentarul Siegfried Mureşan subliniază că bunurile exportate din Republica Moldova în România au ajuns să valoreze de 3,5 ori mai mult decât cele exportate în Federaţia Rusă. Anul trecut, 29% din exporturile Republicii Moldova au avut ca destinaţie România, în timp ce doar 8% au ajuns în Rusia.

Eurodeputatul mai constată că în 2018, 69% din bunurile exportate de R. Moldova au ajuns pe pieţele UE în timp ce exporturile către ţările CSI s-au redus la 15%, precizând că acest lucru se întâmplă deoarece România şi UE şi-au deschis graniţele pentru bunurile moldoveneşti în timp ce „prietenul lui Dodon, Vladimir Putin, ştie doar să pună embargouri şi să trimită la Chişinău facturi de gaz cât mai piperate”.

„Chiar luna trecută Federaţia Rusă a impus embargo mai multor categorii bunuri care tranzitează Ucraina ceea ce, surpriză!, a afectat exporturile R. Moldova care în mare parte tranzitau ţara vecină pentru a ajunge în Federaţia Rusă”, a adăugat politicianul român.

În opinia lui Siegfried Mureşan, cifrele menţionate demonstrează că Uniunea Europeană vrea o Republică Moldova prosperă, cu economie dezvoltată, în timp ce Federaţia Rusă vrea o Republică Moldova săracă şi dependentă de mama Rusie. ”De aceea este extrem de important votul basarabenilor de duminică. Aleg liderii proeuropeni sau liderii care vor să dea ţara pe gratis lui Putin?”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe