Emilia Şercan: MAE o acoperă abuziv pe fiica lui Iordache. Haideţi să vă traduc mai bine golănia

De ani de zile, Ministerul de Externe, la fel ca şi Banca Naţională a României, a devenit un fel de loc de refugiu pentru tot felul de beizadele, neveste, amante, piloşi sau ce mai vreţi voi, a tras un semnal de alarmă Emilia Şercan.
Andrei Pricopie
07.02.2017

alte articole

Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)
Andrei Pricopie
07.02.2017

Ministerul de Externe, condus de Teodor Meleşcanu, refuză să comunice informaţii de interes public pentru a o acoperi pe fiica lui Florin Iordache, care a fentat regulile pe care ar trebui să le urmeze orice persoană aspirantă la o carieră în administraţia publică centrală, şi implicit pe ministrul Justiţiei, şi-a exprimat nemulţumirea jurnalista Emilia Şercan.

"Ministerul Afacerilor Externe refuză să îmi comunice o informaţie de interes public care o vizează pe Delia Iordache, fiica lui Florin Iordache, ministrul de Justiţie. Ministerul Afacerilor Externe interpretează în mod absolut abuziv Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, doar pentru a o proteja pe fiica lui Florin Iordache şi, implicit, pe Florin Iordache. Insist, în cazul în care mai e nevoie: nu orice instituţie refuză accesul la o informaţie publică în acest caz, ci un minister condus de un coleg de guvernare cu Florin Iordache", a atras atenţia Emilia Şercan pe pagina sa de Facebook.

Potrivit jurnalistei, Delia Iordache, fiica lui Florin Iordache a lucrat până la sfârşitul anului 2016 în Ministerul de Externe, iar de la 1 ianuarie 2017 a fost angajată la Cancelaria Băncii Naţionale a României. Ambele instituţii ale statului.

"Delia Iordache a fost angajată în MAE fără concurs, la data de 20 iulie 2015. Cum a fost posibil să fie angajată fără concurs? Simplu, prin detaşare. Domnişoara Iordache a fentat regulile pe care ar trebui să le urmeze orice persoană aspirantă la o carieră în administraţia publică centrală pentru că, nu-i aşa, totul e mai simplu când tata e deputat şi mama e judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. De unde s-a detaşat domnişoara Iordache la MAE? Ei bine, această informaţie nu este considerată una publică de către Ministerul de Externe, care o ţine la secret. Haideţi să va traduc golănia mai bine", a precizat Emilia Şercan.

Jurnalista a explicat că Delia Iordache a terminat Facultatea de Drept la Universitatea "Nicolae Titulescu" în 2013, iar în 2015, un masterat în Drept Internaţional şi Comunitar la aceeaşi instituţie de învăţământ. Imediat după ce a obţinut diploma de masterat, Delia Iordache, care era angajată la o firmă (nu se ştie dacă de stat sau privată, pentru că MAE refuză să răspundă), a fost detaşată la Ministerul de Externe. Aici a fost încadrată pe poziţia de referent relaţii II, la Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, abia după ce a absolvit masteratul, pentru că avea nevoie de diplomă de masterat pentru respectiva poziţie, venind fără concurs.

"În mod normal, domnişoara Iordache trebuia să se înscrie la concurs, să-l susţină, să-l treacă şi abia apoi să fie angajată în MAE. Ministerul Afacerilor Externe e înţesat de acoperiţi SIE, în special, nu e niciun secret pentru nimeni. De nişte ani, însă, această instituţie a devenit un fel de loc de refugiu pentru tot felul de beizadele (înţeleg că şi fiica lui Adrian Ţuţuianu ar fi diplomat!?!), neveste, amante, piloşi sau ce mai vreţi voi, care fentează concursul, dar pentru care se fac detaşări de la diverse instituţii. La fel se întâmplă, observ, şi în cazul Băncii Naţionale a României acolo unde a fost angajată Delia Iordache (chiar aşa, o fi dat concurs?), unde, ca şi în cazul MAE, sunt angajate tot felul de beizadele, neveste, amante, piloşi sau ce mai vreţi voi", a mai precizat Emilia Şercan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor