Efectul românilor din Diaspora: Social-democraţii danezi cer excluderea PSD din familia europeană S&D

Liderul PSD e condamnat penal iar partidul pe care îl conduce încearcă să eludeze judecăţile şi ignoră principiile de bază socialiste prin folosirea majorităţii sale în Parlament pentru a legaliza ilegalitatea, a remarcat unul dintre liderii social-democraţii danezi, care crede că a venit momentul ca formaţiunea să fie exclusă din familia europeană S&D.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Social-democraţii din Danemarca cer excluderea PSD-ului condus de Liviu Dragnea din Partidul Socialiştilor Europeni, demers care are loc după ce comunitatea românilor de acolo a trimis o scrisoare în acest sens, informează Digi FM.

Scrisoarea - care a fost tradusă în mai multe limbi şi vor fi contactate partidele din această familie - a ajuns la social-democraţii din Danemarca, iar problema a fost discutată deja.

"Noi am discutat această problemă în grupul liderilor partidului şi suntem foarte îngrijoraţi despre ce vedem şi auzim despre România. Vom ridica această problemă în cadrul PES, care mai apoi poate decide excluderea partidului (PSD din România - n.r.). Principiile esenţiale ale mişcării social-democrate sunt: Justiţie socială şi democraţie. O condiţie prealabilă pentru a face parte din mişcarea social-democrată este ca, în practică, aceste două principii de bază să fie respectate.

În prezent observăm că PSD din România nu se află în pas cu acestea. Liderul partidului (Liviu Dragnea - n.r.) este condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz de putere. Partidul încearcă să eludeze judecăţile şi ignoră principiile de bază socialiste prin folosirea majorităţii sale în Parlament pentru a legaliza ilegalitatea. Speranţa noastră este spre un partid social-democrat autentic care să dezvolte România în Europa", a declarat Orla Hav, unul dintre liderii partidului social-democrat danez.

Pentru a citi mai multe pe această temă intraţi aici.