Efectul ordonanţei lui Tudorel Toader: Ministerul Justiţiei, scăldat în ketchup

foto
foto (Mihai Cristian Dide)

Ministerul Justiţiei a fost mânjit, marţi seara, cu ketchup de către un grup de protestatari, printre care Cristian Mihai Dide. Gestul este făcut în semn de revoltă faţă de adoptarea în şedinţa de azi a Guvernului a unei ordonanţe de Urgenţă care modifică legile Justiţiei.

Jandarmii au intervenit şi i-au băgat pe protestatari în dubă, aceştia urmâd să fie duşi la secţie. Imagini de la Ministerul Justiţiei pot fi urmărite în live-ul filmat de protestatari.

foto
foto (Mihai Cristian Dide)

foto
foto (Mihai Cristian Dide)

Concret, OUG-ul adoptat la iniţiativa lui Toader face stat în stat din Secţia pentru investigarea magistraţilor, şeful acestei secţii fiind scos de sub autoritatea procurorului General. De asemenea, secţia pentru procurori a CSM este eliminată din numirea şefilor marilor Parchete, avizul urmând să fie dat de plenul CSM.

Nu în ultimul rând, o altă modificare importantă vizează articolul 57, unde, după alineatul (7) se introduce un nou alineat, alin. (7’) cu următorul cuprins: „(7’) Procurorii nu pot fi delegaţi în funcţiile de conducere din cadrul parchetelor pentru care numirea se face de Preşedintele României”.

Practic, acest amendament îl propune să-l oblige pe preşedinte să emită decretul de numire la propunerea ministrului Justiţiei, altminteri instituţia poate rămâne fără conducător. Ordonanţa a fost criticată dur de Opoziţie şi de secţia pentru procurori a CSM.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video, postat de protestatari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne