Efectul guvernării PSD. Expert: Impozitul pe cifra de afaceri poate duce la pierderea a 112.153 de locuri de muncă

În timp ce liderii coaliţiei la putere continuă să susţină că programul lor de guvernare îi va umple pe români de bunăstare, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România avertizează că impozitul pe cifra de afaceri dorit de PSD va duce la creşterea şomajului.
.
. (Epoch Times România)

Introducerea impozitului de 1% pe cifra de afaceri pentru firmele cu rulaj de până într-un milion de euro va afecta circa 90% dintre companiile active din România. Potrivit lui Iancu Gudă, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România, măsura anunţată de Guvern va duce la o reducere a impozitelor plătite de 631 mil. lei şi pierderea a 112.153 de locuri de muncă, relatează Mediafax.

"Cota unică de 1% aplicată cifrei de afaceri pentru companiile cu venituri sub 1 milion euro poate aduce o reducere a impozitelor plătite de aceste companii de aproximativ 631 milioane de lei. Câştigă 27% dintre aceste firme, respectiv companiile cu venituri sub 0,5 mil euro şi zero angajaţi, precum şi firmele cu venituri între 0,5-1 mil euro şi profit brut peste 6,25%. Doar 3% dintre companii pierd, restul de 70% plătind un impozit identic. Totuşi, efectul final este mult mai mic, deoarece se pot pierdere aproape 112.153 locuri de muncă, deci aproximativ 2% din forţă de muncă angajată (din cauza dispariţiei interesului fiscal), iar majorarea salariului minim pe economie poate anula până la jumătate din optimizarea fiscală respectivă”, a declarat Iancu Gudă.

Reamintim că, începând cu 1 ianuarie 2018, toate companiile cu cifra de afaceri sub un milion de euro ar urma să plătească un impozit de 1% din cifra de afaceri. În acelaşi timp, Guvernul a anunţat creşterea salariului minim brut pe economie începând cu anul următor de la 1.450 lei la 1.900 lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne