Premiile OSCAR 2015. Cel mai bun film: "Birdman", al lui Alejandro Gonzalez Iñárritu

Actorul Michael Keaton şi Naomi Watts, interpreţii filmului "Birdman" la Gala premiilor Oscar 2015
Actorul Michael Keaton şi Naomi Watts, interpreţii filmului "Birdman" la Gala premiilor Oscar 2015 (Facebook.com)

Filmul "Birdman", al mexicanului Alejandro Gonzalez Iñárritu, a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 87-a gală de decernare a acestor distincţii, care s-a desfăşurat la Los Angeles. Pelicula a mai fost clasată pe primul loc la încă trei categorii: "cel mai bun regizor", "cea mai bună imagine" şi "cel mai bun scenariu original".

În centrul acţiunii filmului regizat de Alejandro Gonzalez Inarritu este un fost star al filmelor cu super-eroi, interpretat de Michael Keaton, care încearcă să revină în prim-plan şi să aibă din nou succes cu ajutorul unei piese pe Broadway. Din distribuţie mai fac parte Edward Norton, Emma Stone, Naomi Watts şi Zach Galifianakis.

"Cel mai bun actor în rol principal" a fost declarat Eddie Redmayne, protagonistul peliculei "The Theory of Everything", în care starul britanic l-a interpretat pe astrofizicianul Stephen Hawking, care suferă de scleroză laterală amiotrofică.

"Sunt pe deplin conştient de faptul că sunt un bărbat extrem de norocos", a mărturisit Eddie Redmayne, adăugând că trofeul pe care l-a câştigat "aparţine tuturor acelor oameni din lumea întreagă diagnosticaţi cu scleroză laterală amiotrofică".

"Cea mai bună actriţă în rol principal" a fost considerată Julianne Moore pentru portretizarea unei femei care suferă de maladia Alzheimer în filmul "Still Alice", acesta fiind primul ei premiu Oscar din carieră după cinci nominalizări. În discursul său, actriţa americană a vorbit despre boala care este înfăţişată în filmul ei şi despre persoanele afectate de această maladie.

"Atât de mulţi oameni cu această boală se simt izolaţi şi marginalizaţi... oamenii cu Alzheimer merită să fie văzuţi", a declarat Julianne Moore.

J.K. Simmons, din "Whiplash", a câştigat premiul pentru "Cel mai bun actor în rol secundar", iar Patricia Arquette, din "Boyhood" a primit premiul pentru "Cea mai bună actriţă în rol secundar".

"Cel mai bun scenariu adaptat" a fost câştigat de "The Imitation Game", care s-a impus în faţa unor filme precum "American Sniper" şi "Whiplash".

"The Grand Budapest Hotel" a obţinut patru premii pentru costume, regie artistică, coloană sonoră şi machiaj şi coafură.

Prezentatorul acestei ediţii a premiilor Oscar, a fost Neil Patrick Harris, care a deschis gala printr-un moment muzical artistic şi umoristic, în care a colaborat cu Anna Kendrick şi Jack Black, aducând un tribut muzical filmelor şi amuzându-se pe seama filmului "Fifty Shades of Grey" şi a tehnologiei digitale.

Neil Patrick Harris a prezentat pentru prima dată gala premiilor Oscar, până acum impunându-se la galele Emmy şi Tony.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură