"E un gest inacceptabil" - Se anunţă "execuţia" primarului PSD care a semnat iniţiativa "Fără Penali"

Primarul PSD din Pucioasa, Constantin Ana, a intrat pe lista neagră a Partidului după ce a îndrăznit să semneze iniţiativa "Fără Penali în Funcţii Publice" promovată de USR.
Adrian Tutuianu(MApN),
Adrian Tutuianu(MApN), (Florin Chirila/Epoch Times)
Andrei Pricopie
30.07.2018

Gestul primarului din Pucioasa, Constantin Ana, vicepreşedinte PSD Dâmboviţa, de a semna iniţiativa "Fără Penali în funcţii publice" este unul inacceptabil, de natură să creeze confuzie în partid şi în rândul electoratului, astfel că urmează să fie analizat în forurile statutare ale formaţiunii, a transmis luni, în comunicatul de presă, preşedintele filialei Adrian Ţuţuianu.

"Acţiunea domnului Ana Constantin, precum şi declaraţiile din jurul acesteia, vor face obiectul analizei în forurile statutare de conducere ale partidului în perioada imediat următoare. Gestul său este unul de natură a crea confuzie în interiorul partidului şi electoratului PSD, lucru pe care îl considerăm inacceptabil. Am luat act de afirmaţiile primarului oraşului Pucioasa, Ana Constantin, cu privire la semnarea unei petiţii pe care o promovează membrii şi activiştii USR. Faţă de acest aspect, se impun următoarele precizări: gestul domnului Ana Constantin este unul personal. Poziţia sa nu reprezintă poziţia Organizaţiei Judeţene Dâmboviţa a PSD, care nu girează acţiunile politice ale adversarilor săi", a declarat Adrian Ţuţuianu.

Liderul PSD Dâmboviţa a subliniat că organizaţia pe care o conduce rămâne consecventă actelor normative adoptate în sesiunea parlamentară încheiată recent, prin care s-au adus modificări legislaţiei privind organizarea şi funcţionarea sistemului judiciar, Codului penal şi Codului de procedură penală.

"Condiţiile de acces în funcţii publice şi de demnitate publică sunt reglementate de lege, noţiunea de 'penal' nefiind statuată juridic. Ea este folosită agresiv doar ca un pretext de discreditare a PSD, coaliţiei de guvernare şi a liderilor săi. Reafirmăm, în acord cu reglementarea constituţională şi europeană, faptul că nicio persoană nu este vinovată atâta timp cât nu a fost condamnată definitiv printr-o hotărâre judecătorească (a se vedea şi Directiva europeană 343/2016 privind prezumţia de nevinovăţie, transpusă recent în legislaţia internă prin proiectele de modificare a Codului penal şi Codului de procedură penală)", a precizat Adrian Ţuţuianu.

Reamintim că primarul Constantin Ana a semnat iniţiativa cetăţenească "Fără penali în funcţiile publice", argumentând că gestul său este unul "de bun-simţ", "de normalitate", "o acţiune firească", şi i-a îndemnat şi pe colegii săi de partid să îi urmeze exemplul.

"De ce am făcut-o? Că aşa am simţit. Eu am vrut să demonstrez ceva, că şi pesediştii sunt oameni, nu maimuţe, cum ne prezintă multă lume. În al doilea rând, e un gest de normalitate, pentru că, în ciuda a ceea ce cred mulţi, şi noi ne dorim acelaşi lucru: o ţară curată şi o ţară europeană. Deci, să nu credeţi că există diferenţă între noi şi restul oamenilor, sunt la fel de plini de speranţă că o să trăim într-o ţară curată şi corectă pentru copiii noştri, în primul rând. De aceea am semnat această petiţie.

Eu trăiesc o spaimă de câteva luni de zile, o spaimă de care nu reuşesc să scap, a faptului că ne dezbinăm pe zi ce trece şi că suntem conduşi de ură. Şi am zis că e un gest prin care să arăt că şi noi suntem oameni, că trebuie să fim trataţi la fel, respectaţi la fel ca ceilalţi şi să înţelegem o dată pentru totdeauna că idealul nostru e comun, pesediştii nu vor să arunce ţara la gunoi, sau, mă rog, eu nu mă număr printre ei şi cred că marea majoritate gândesc la fel ca şi mine. Din contră, vreau să avem o ţară de care să fim, poate sună aşa, fantastic, dar de care să fim cu adevărat mândri. Eu de asta lupt, de aia am devenit primar. (...) eu doar îmi doresc să avem o ţară curată", a afirmat primarul pentru Agerpres.

Întrebat dacă i-a adresat îndemnul şi preşedintelui PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, primarul din Pucioasa a replicat: "domnului Ţuţuianu nu îmi permit eu să îi dau sfaturi, dar i-am explicat de ieri, ne-am întâlnit la un botez aseară şi am discutat. Mi-a spus că e decizia mea".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor