"E un abuz, o hărţuire!" - Maşina anti-PSD a fost oficial "neutralizată" de poliţie. Ce zice proprietarul

După ce a făcut vâlvă în toată ţara cu maşina cu numere "anti-PSD", Răzvan a fost lăsat şi fără numere si fără permis. Aceasta, deşi Ambasada Suediei anunţase că plăcuţele sunt valide în toată Uniunea Europeană.
Maşina anti-PSD
Maşina anti-PSD (Carmen Dumitrescu)

Deşi Ambasada Suediei a spus clar că numerele faimoasei maşini anti-PSD care face înconjurul ţării sunt valabile în toată Uniunea Europeană, Poliţia Română i-a ridicat astăzi plăcuţele proprietarului şi i-au suspendat permisul de conducere. Contactat de Epoch Times România, proprietarul maşinii, Răzvan, acuză un abuz şi transmite că se va adresa instanţei.

Răzvan a mai relatat pentru Epoch Times că, în această dimineaţă, a fost tras pe dreapta de Poliţie pe Bdul. 1 Decembrie. Cetăţeanul le-a spus poliţiştilor că Ambasada Suediei a confirmat faptul că plăcuţele sunt valabile în toată Uniunea Europeană însă poliţiştii i-au spus că ei "nu se iau după ce scrie pe Facebook". Proprietarul maşinii a mai precizat că nu le-a cerut poliţiştilor să se ia după vorbe pe Facebook ci le-a prezentat toate documentele maşinii însă a fost în zadar: poliţiştii i-au spus că "n-au încotro" şi trebuie să-i ia numerele.

"Mi-au ridicat plăcuţele de înmatriculare, mi-au suspendat permisul cei de la circulaţie. În procesul verbal spune că în baza lor de date maşina circulă ilegal, că ambele plăcuţe de înmatriculare sunt invalide. Le-am spus de Ambasada Suediei şi au spus că nu se iau după ce scrie pe Facebook, ei vor documente oficiale. (...) Voi contesta, e o ilegalitate. Normal că o să contest, e o ilegalitate ce mi-au făcut. Mi-au spus şi ei că nu ţine de ei, aşa trebuie..."

Întrebat care au fost reacţiile oamenilor care l-au văzut de-a lungul acestor zile în ţară cu maşina, Răzvan a răspuns: "De bucurie, de apreciere, de susţinere!"

Reamintim că, duminică, Ambasada Suediei a transmis printr-un comunicat postat pe Facebook, că plăcuţele faimoasei maşini argintii care face înconjurul României afişând plăcuţe cu un "număr de înmatriculare" anti-PSD sunt valabile în toată Uniunea Europeană.

"În acest weekend, unele site-uri de ştiri au relatat că numerele suedeze personalizate nu pot fi folosite în afara graniţelor Suediei. Afirmaţiile vizau o maşină înmatriculată în Suedia care a atras multă atenţie din partea mass-media în ultimele săptămâni. (...) Ambasada Suediei din România vrea să clarifice faptul că numerele personalizate emise de Agenţia Suedeză de Transport sunt valabile pentru călătorie în Uniunea Europeană”, se arată în comunicat.

Anunţul venea după ce duminică, publicaţia Ziarul de Craiova a scris că proprietarul autoturismului Audi cu număr anti-PSD ar putea fi subiectul unui dosar penal deschis de poliţiştii din Craiova. Totul, după ce autorităţile suedeze ar fi confirmat printr-o adresă oficială că adevăratele numere ale maşinii sunt RSD059, singurele care sunt acceptate pe drumurile altor ţări, iar cele alese de şoferul român pot fi utilizate doar în Suedia, fapt ce s-a dovedit fals.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne