După rugăminţi firbinţi, deputaţii îl scapă pe Titi Holban de arest

Parlamentul României, Camera Deputaţilor, şedinţă în plen
Parlamentul României, Camera Deputaţilor, şedinţă în plen (Epoch Times România)

Camera Deputaţilor a respins miercuri, ridicarea imunităţii deputatului UNPR Titi Holban. 198 de deputaţi au votat ”împotriva” solicitării de încuviinţare a arestării preventive şi numai 96 de deputaţi au votat ”pentru”. Votul a fost secret, cu bile.

În cadrul dezbaterilor din plenul Camerei Deputaţilor asupra cererii DNA privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului UNPR Titi Holban, acesta a susţinut, miercuri, că nu reprezintă un pericol public şi că de votul deputaţilor depind cariera şi soarta lui ca om.

Acesta i-a implorat pe deputaţi să analizeze situaţia "omeneşte" sau chiar "dumnezeieşte", arătând că oricare dintre ei poate fi în această situaţie.

"Aveţi încredere că sunt nevinovat, timpul va dovedi că tot ce am spus eu este adevărat, oricare dintre dumneavoastră poate fi în această situaţie. De votul dumneavoastră depind cariera şi soarta mea ca om. Dragi colegi, vă rog din suflet să analizaţi această situaţie omeneşte sau chiar dumnezeieşte, aşa cum ne învaţă domnul Hristos, când ne spune 'atunci când îţi judeci aproapele pune-te în locul lui şi judecă cum tu ai fi în aceeaşi situaţie'", s-a rugat Holban de colegii lui să-l salveze.

Comisia juridică a Camerei a respins luni cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UNPR Titi Holban cu 10 voturi "pentru", 9 "împotrivă" şi 2 abţineri.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, deputatul Titi Holban ar fi primit 10.000 de euro de la o persoană spunând că va interveni, printr-un intermediar, la un inspector cu funcţie de conducere la una dintre Direcţiile Regionale Antifraudă, pentru ca o firmă să nu fie sancţionată în urma controlului făcut de instituţie.

Titi Holban este al patrulea deputat pentru care organele abilitate cer, în acest an, încuviinţarea arestării preventive, după Florin Popescu, Daniel Chiţoiu, Vlad Cosma. În toate celelalte cazuri plenul Camerei a respins solicitările DNA.

Klaus Iohannis: PNL va depune împreună cu PDL moţiunea simplă pe tema justiţiei

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, după şedinţa grupului deputaţilor liberali, că aceştia vor vota pentru ridicarea imunităţii deputatului UNPR Titi Holban şi vor semna şi depune împreună cu PDL moţiunea simplă pe tema justiţiei.

„Noi considerăm că este inadmisibilă atitudinea foarte lejeră a PSD faţă de nişte acuzaţii extrem de grave, avem acuzaţii de trafic de influenţă care duc până în zona cabinetului primului ministru, care duc până în zona cabinetului ministrului Justiţiei. Noi considerăm că aceste lucruri extrem de grave trebuie clarificate cu toată răspunderea şi nu putem să asistăm la acest tratament foarte superficial din partea PSD”, a mai spus Iohannis.

Grupul România/Împreună cere vot la vedere şi ridicarea imunităţii

Grupul România/Împreună de pe Facebook şi "Coaliţia românilor pentru combaterea corupţiei" au cerut membrilor PSD, UNPR, PPDD, UDMR şi PC din Camera Deputaţilor să voteze la vedere şi în favoarea cererii DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Titi Holban.

"Ne-am săturat ca Parlamentul să devină un scut pentru corupţi iar parlamentarii să voteze secret pentru ca acei colegi ai lor acuzaţi de corupţie să nu fie arestaţi", a spus Liviu Trandafir, administratorul grupului.

"Dorim ca legea să se aplice în mod egal pentru toţi românii, parlamentari sau nu, din acest motiv solicităm tuturor deputaţilor să voteze la vedere pentru ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului Titi Holban, acuzat de corupţie", a spus Trandafir.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne