După Dăncilă, Carmen Dan. Plângere la DNA pe numele ministrului de Interne
alte articole
După Viorica Dăncilă, iată că vine şi rândul lui Carmen Dan să se aleagă cu o plângere penală. Ministrul de Interne a fost reclamată la DNA de un protestatar din Piaţa Victoriei - Sandu Matei-, acesta acuzând-o pe Carmen Dan de mai multe infracţiuni.
Reamintim că Matei a fost acuzat de lovirea, în Piaţa Victoriei, a unui bătrân, după ce bătrânul îl insultase şi îl lovise cu rucsacul. Incidentul a avut loc când Gabriela Firea încerca să ocupe Piaţa Victoriei, epicentrul protestelor anti OUG 13, cu un târg de Crăciun.
Astfel, într-o emisiune televizată, la Antena 3, Carmen Daniela Dan a anunţat că a început urmărirea penală împotriva lui Sandu Matei, în condiţiile în care acesta nu primise înştiinţare că e urmărit penal. De asemenea, ministrul a mai declarat public că Matei a fost prezent la toate manifestările publice împotriva guvernului din ultimul an şi că a văzut multe amenzi contravenţionale pe numele acestuia.
Totodată, Carmen Dan a declarat la Antena 3 că poliţiştii au insistat să-l convingă pe bătrânul lovit să depună plângere. În aceste condiţii, protestatarul o acuză pe Carmen Dan de complicitate la abuz în serviciu şi de folosirea în mod direct sau indirect de informaţii care nu sunt destinate publicităţii prevăzute de art 12, lit b din legea 78/2000 raportată la articolul 285 din noul Cod de procedură penală. De asemenea, protestatarul o mai acuză pe Carmen Dan de infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, conform art, 13 din legea 78/2000.
Nu în ultimul rând, Carmen Dan este acuzată de infracţiunea de divulgarea fără drept a unor informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii de către cel ce le cunoaşte, dacă prin asta sunt afectate interesele sau activitatea unei persoane. Cu alte cuvinte, Carmen Dan a avut acces la cazierul faptelor contravenţionale ale lui Sandu Matei (amenzile) şi a folosit public informaţiile pentru a-l discredita, susţine protestatarul.
Potrivit lui Sandu Matei, avem de a face cu o intruziune fără precedent în istoria democraţiei a ministrului de Interne în actul de justiţie, şi aceasta în vederea obţinerii folosului nepatrimonial politic de stopare a protestelor prin desfăşurare de activităţi judiciare împotriva organizatorilor.