După ce şi-au întrerupt vacanţele, Ponta şi Antonescu îl critică pe Băsescu. Antonescu încurcă localităţile

Crin Laurenţiu Antonescu şi Victor Ponta
Crin Laurenţiu Antonescu şi Victor Ponta (Epoch Times România)
Gina Zaragiu
13.08.2013

Premierul Ponta l-a criticat dur pe preşedintele Băsescu, marţi, în cadrul unei emisuni la România TV, declarând că nu a mai discutat deloc cu el de la momentul accidentului rutier din Muntenegru, din a doua jumătate a lunii iunie,

''Eu nu am mai vorbit cu preşedintele Băsescu. Nu am mai vorbit. Şi nici la telefon. Data este forate sigură. Imediat după accidentul din Muntenegru. Preşedintele s-a dus atunci (...) la televizor şi a folosit moartea unor oameni pentru o minciună politică. (...) Faptul că preşedintele a minţit legat de moartea unor oameni mi s-a părut, chiar şi pentru Băsescu, mai mult decât este acceptabil. Din acel moment şi până în această seară, nu am mai vorbit şi nici nu intenţionez. Sigur, o să fie momente oficiale, eu vreau în continuare instituţia Guvernului să colaboreze cu celelalte instituţii - Parlament, Preşedinţie - dar cu un om care minte la televizor pe moartea unor oameni, o tragedie cumplită... Mi-e foarte greu să vorbesc la telefon cu un asemenea om'', a spus primul ministrul.

Victor Ponta a subliniat faptul că acest lucru nu afectează îndeplinirea atribuţiilor.

''Asta nu înseamnă că nu ne îndeplinim atribuţiile. Azi am contrasemnat o mulţime de decrete ale preşedintelui''.

Şi Crin Antonescu a avut o intervenţie publică

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut marţi o conferinţă de presă în care l-a acuzat pe preşedintele Traian Băsescu de faptul că a permis ca Transilvania să se transforme "într-un poligon de luptă electorală" al Ungariei, pentru a obţine câteva "puncte electorale" în plus.

Proaspăt întors din vacanţă, Antonescu a încurcat localităţile, declarând că Traian Băsescu a făcut declaraţiile de la Joseni în loc de Izvorul Mureşului.

"Când domnul Băsescu, deodată, declanşează de la Joseni sau Tuşnad cruciada împotrivă Budapestei, asta e ridicol. E o atitudine provincială, politicianistă şi electoralistă. Pe cine doreşte să păcălească, e simplu, pe cine o mai putea păcăli în România. Nu e nevoie de nicio cruciadă împotrivă Budapestei. Nu se poate asumă vreun un lidership de la Joseni, ci de la Bruxelles".

Administraţia Prezidenţială a luat notă de "debusolarea de vacanţă" a preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, şi apreciază ca "tardivă" implicarea acestuia în subiectul participării unor lideri politici din Ungaria la activităţi pe teritoriul României, anunţă site-ul b1.ro, citându-l pe purtătorul de cuvânt al preşedintelui Băsescu, Bogdan Oprea.

În context, acesta îi reaminteşte copreşedintelui USL că, de la preluarea guvernării, şomajul a crescut de la 6,7% la 7,6%, iar principala îngrijorarea a populaţiei este legată de găsirea unui loc de muncă , prin urmare principalul obiectiv al coaliţiei de guvernare ar trebui să fie crearea de noi locuri de muncă; că tot mai multe societăţi comerciale se declară în insolvenţă, iar investiţiile străine au scăzut în ultimul an cu 37%; că un număr important de primari ai USL sunt în situaţie de incompatibilitate, că absorbţia fondurilor europene este extrem de slabă, România riscând să piardă mai multe miliarde de euro, iar rectificarea bugetară aprobată de Guvernul României este criticată de Consiliul Fiscal, care consideră că estimările pentru următoarele 5 luni ale anului sunt nerealiste şi nefundamentate; că marţi dimineaţă, mai mulţi angajaţi ai societăţii Oltchim din Râmnicu-Vâlcea au intrat în greva foamei. În plus, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Băsescu mai arată că procesul de privatizare a CFR Marfă stagnează, riscând să se transforme într-o nouă privatizare eşuată de tip Oltchim, deoarece Guvernul blochează, de trei săptămâni, publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii de guvern prin care se stabileşte câştigătorul licitaţiei de privatizare a companiei, ceea ce creează Guvernului grave prejudicii de credibilitate în plan extern; că sistarea lucrărilor la tronsonul de autostradă Arad - Nădlac şi la Magistrala 5 - Drumul Taberei a metroul din Bucureşti este de măsură să afecteze grav interesele economiei şi ale cetăţenilor; că revizuirea Constituţiei şi reorganizarea administrativă par a fi proiecte abandonate, mai spune Bogdan Oprea.

Guvernul României, în scrisoare de intenţie cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială, s-a angajat să crească mai multe taxe şi impozite, care vor avea efecte directe asupra populaţiei şi a economiei, notează purtătorul de cuvânt al preşedintelui României.

„Iată doar câteva subiecte asupra cărora speram să se oprească în declaraţia de astăzi unul dintre responsabilii principali de guvernare la întoarecea cu forţe proaspete din vacanţă. În ceea ce priveşte implicarea domnului Crin Antonescu în subiectul participării unor lideri politici din Ungaria la activităţi pe teritoriul României, Administraţia Prezidenţială consideră că aceasta este tardivă”, mai afirmă Bogdan Oprea.

Opoziţia cere scuze, în mod ironic, lui Ponta şi Antonescu

Purtătorul de cuvânt al Forţei Civice, Smaranda Vornicu, a prezentat marţi, în mod ironic, scuze prim-ministrului Victor Ponta şi copreşedintelui USL Crin Antonescu deoarece, alături de români, Opoziţia şi-a permis să le întrerupă celor doi “croazierele internaţionale”, având în vedere problemele cu care se confrunta ţara.

“În momentul în care domnul Antonescu şi-a început intervenţia de mai devreme (prima conferinţă de presă după întoarcerea din vacanţă, n.r.) a insistat asupra faptului că dânsul se află încă în vacanţă. Cred că este momentul pentru noi toţi, pentru România, pentru alegătorii din România, să cerem scuze atât domnului Ponta cât şi domnului Antonescu pentru că am fost nevoiţi, printr-o rată de şomaj enormă, printr-o inflaţie extrem de mare, prin această problemă jenantă a incompatibilităţilor, să întrerupem aceste croaziere internaţionale ale prim-ministrului şi preşedintelui Senatului. Din partea noastră, scuzele noastre, domnule prim ministru, scuzele noastre domnule preşedinte al Senatului”, a spus Vornicu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor