Dragnea vrea o nouă OUG. Pentru propria urgenţă penală. Se ascut cuţitele în coaliţie (surse)

Îngrijorat că în completul de judecători ce se vor ocupa de dosarul Bombonica trei sunt intransigenţi, Liviu Dragnea ar vrea o OUG ca să poată cere schimbarea completului. Tudorel Toader s-ar opune, aşa că s-a ajuns la ameninţări, susţine Adevărul.
Liviu Dragnea (Presedinte PSD);
Liviu Dragnea (Presedinte PSD); (Florin Chirila/Epoch Times)

Nemulţumit de completul de judecători la care a ajuns apelul său în celebrul dosar Bombonica, liderul PSD pune presiune pe Tudorel Toader să modifice prin ordonanţă de urgenţă una dintre legile Justiţiei, cu speranţa că va nimeri la un complet de judecată mai favorabil, susţin surse politice pentru „Adevărul“.

Mai exact, Dragnea vrea o ordonanţă de urgenţă pentru propria urgenţă penală şi, pentru a obţine l-ar fi ameninţat pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, că-l dă afară din Guvern dacă nu modifică prin ordonanţă de urgenţă (OUG) una dintre legile Justiţiei, susţin surse din coaliţia de guvernare pentru „Adevărul“.

Culmea ironiei, legea la care vrea să umble Dragnea prin OUG a fost revizuită chiar de PSD însă suficient cât să-l ajute pe Dragnea în procesul „Bombonica”. Iar presiunea este cu atât mai mare cu cât peste două săptămâni Curtea Supremă va începe să judece apelul făcut de Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. Dragnea a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în primă instanţă.

Ministrul Justiţiei nu cedează însă şi, potrivit surselor citate de Adevărul, nici Călin Popescu Tăriceanu nu e de acord cu ordonanţa cerută de Dragnea, drept urmare, şeful PSD i-a transmis că ocupă funcţia de preşedinte al Senatului cu bunăvoinţa sa.

„Portofoliul justiţiei este în cadrul portofoliilor pentru care PSD şi-a asumat responsabilitatea, dar aşa cum a fost în trecut şi o să fie şi în viitor, PSD poate susţine în anumite posturi oameni care nu sunt afiliaţi politic. Neapartenenţa la PSD nu e o piedică pentru domnul Toader, ci doar acţiunea şi activitatea, aşa cum e şi în cazul altor miniştri. Aşa cum postul de preşedinte al Senatului ar reveni PSD, a fost decizia noastră să-l susţinem pe domnul Tăriceanu”, declara Liviu Dragnea luni.

În replică, Varujan Vosganian, unul din stâlpii ALDE a transmis, scurt şi sec pe Facebook, că: "Meleşcanu şi Toader ameliorează nivelul de ansamblu al Guvernului. Dacă vrei să îmbunătăţeşti imaginea Guvernului, în niciun caz nu poţi începe remanierea cu cei doi".

De astfel, potrivit Digi24, liderii ALDE nu vor fi niciodată de acord cu înlocuirea celor doi miniştri. În plus, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu nu susţine nici emiterea unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne