Dragnea: Protestele, susţinute de o maşinărie de manipulare ultraprofesionistă care nu s-a născut în România

Liderul PSD Liviu Dragnea vede o imensă "maşinărie de manipulare" în spatele protestelor din ultima vreme îndreptate împotriva Guvernului Grindeanu.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)

Protestele declanşate de decizia Guvernului Grindeanu de a adopta controversatele "ordonanţe-elefant" sunt susţinute printr-o "maşinărie de manipulare ultraprofesionistă care nu a fost născută în România", a acuzat miercuri seară, la Antena 3, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

"În ceea ce priveşte mitingul mare, aici îmi asum eu şi nu regret această decizie că nu am lăsat să vină un miting mare în Bucureşti, pentru că nu am vrut să se escaladeze un conflict creat oricum artificial şi susţinut printr-un mecanism, printr-o maşinărie de manipulare ultraprofesionistă care nu a fost născută în România şi care a fost folosită. Am tot primit în ultimele zile studii comparative cu proteste din America şi alte ţări. Acelaşi tip de mesaje, de afişe, foarte multe asemănări", a declarat Dragnea.

În schimb, liderul PSD susţine că nu are de gând să oprească mitingurile judeţene care au început, cum de altfel nici nu exclude un mare miting care să susţină începerea unei "discuţii serioase" despre unele "chestiuni profunde" din sistemul public.

"Nu este exclus un miting mare al PSD, nu neapărat împotriva cuiva, un miting care să susţină începerea unei discuţii serioase despre unele chestiuni profunde din sistemul public din România, din sistemul de justiţie, din alte sisteme, din relaţionarea dintre organe judiciare şi alte instituţii, despre rolul preşedintelui, despre separaţia puterilor în stat, despre ce stat vrem să avem peste 10 ani de zile, dacă vrem să avem un stat poliţienesc pentru că în ritmul ăsta acolo ne ducem sau vrem să avem un stat democratic în care fiecare să se simtă liber şi bine că trăieşte, având garanţia că fiecare instituţie este în matca ei constituţională", a precizat Dragnea.