Dragnea: "Preşedintele fake" e infractorul care s-a cocoţat pe cea mai înaltă funcţie din statul român

Preşedintele Klaus Iohannis este tonomatul statului paralel, este întors cu cheiţa şi şantajat cu dosare penale, a acuzat liderul PSD Liviu Dragnea, în replică la o ieşire dură la adresa sa pe care a avut-o şeful statului.
Liviu Dragnea (Presedinte PSD);
Liviu Dragnea (Presedinte PSD); (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea s-a remarcat printr-un atac extrem de dur joi, în cadrul unei conferinţe de presă, după criticile lansate la adresa sa de şeful statului Klaus Iohannis.

"Eu am văzut ca mulţi alţii un om în panică şi este evident că pe dl preşedinte, care este panicat pentru că vede cum se destramă sistemul odios pe care l-a protejat şi încearcă să îl protejeze în continuare. Domnul Iohannis vede cum se strânge funia în jurul parului şi vede că va trebui să dea socoteală la toate ilegalităţile pe care le-a comis. Eu v-am prezentat luni câteva dintre documentele care au apărut în presă despre ilegalităţi. Au apărut în presă dar ele au fost băgate în sertar de ca şi cum a fost vorba de un om obişnuit, dar preşedintele statului nu e un om obişnuit. Iohannis nu a vrut să răspundă, nu a putut să răspundă ci a pus placa cu infractorul. Mai era cineva care folosea placa cu infractorul. Când au apărut însă înregistrările de la unitatea de elită, cu Onea şi Portocală ăla a zis că e un asalt al infractorilor la adresa Justiţiei. Dar s-a dovedit că cei doi erau mai penali decât infractorii", a declarat Dragnea.

Liderul PSD l-a acuzat pe şeful statului că este el însuşi un infractor, deşi arată cu degetul spre ceilalţi.

"La fel şi Iohannis, dacă foloseşte atât de mult cuvântul infractor şi infractorul poate să devină periculos pentru un om care dovedit de instanţele din România a comis infracţiuni. Nu mie trebuie să îmi răspundă Iohannis, pentru că eu nu l-am votat ci celor care l-au votat şi tuturor românilor. Nici n-are importanţă de unde vin acuzaţiile. Şi acum, să vedem cine e mincinosul. Iohannis spunea că nu a avut niciun dosar penal. Ce vedem acum? Că a avut 9 până acum, toate clasate, unul înainte chiar să-şi depună candidatura. Iohannis a ştiut de acele dosare pentru că despre unul dintre ele s-a făcut vorbire când cu dosarul domnului Lazăr pentru a fi pus în funcţie de Iohannis. Deci nu a minţit Iohannis că nu a fost cercetat penal, aşa cum ne-a minţit şi Lazăr când se arăta indignat că s-au semnat protocoale? El semnase protocol secret cu SRI", a precizat Dragnea.

Preşedintele PSD a făcut referire şi la acuzaţia de "fake news" care îl vizează.

"Acum, despre fake, că a început să folosească şi cuvântul ăsta. Cele 6 dosare (cele din valiză) sunt reale şi sunt documente din instanţe, declaraţii publice şi chiar comunicate ale Administraţiei Prezidenţiale. Deci reacţia lui că aceste dosare sunt fake-uri e jalnică. Hai să vedem dacă sunt fake-uri. Veţi găsi un testament fals, pe baza căruia Iohannis a luat cu japca o casă care aparţinea statului român. (...) Veţi găsi un contract de vânzare-cumpărare fake, folosit de preşedinte prin uz de fals. (...) În Codul Penal scrie că uzul de fals e infracţiune, asta înseamnă că preşedintele nostru poate fi considerat infractor. E un lucru clar la care Iohannis nu vrea să răspundă. Cineva poate răspunde că el e infractorul care s-a cocoţat în cea mai înaltă funcţie în statul român. În acel dosar veţi găsi şi declaraţii de avere false, în care şi-a diminuat de zeci de ori sumele obţinute din chirii. Sunt multe fake-uri la care preşedintele nu vrea sau nu poate să răpundă. E dificil chiar şi pentru preşedintele fake-urilor să nege adevărul", a afirmat Dragnea.

În acelaşi timp, preşedintele PSD a vorbit şi despre hoţul neprins.

"Hoţul neprins, zice românul, e negustor cinstit. Aşa e, dar hoţul ştie că e hoţ. El îşi permite să pozeze în negustor cinstit, dar adevărul va ieşi la iveală. Mulţi români au văzut ce e în acele dosare, sunt jurnalişti care au adus dovezi, au anchetat, au făcut chiar plângeri penale dar sunt băgate la dosar. Oricine citeşte cele 6 dosare se poate gândi că preşedintele nostru e un infractor. Aşa cum s-a mai întâmplat în istorie se va găsi un procuror care să investigheze aceste acuzaţii. Secţia de investigare a magistraţilor. Înţelegem de ce e atâta presiune să nu funcţioneze. Unul e că această secţie era până acum sub controlul lui Kovesi şi orice magistrat care l-a apărat pe Iohannis ştia că Kovesi îl va proteja şi nu va păţi nimic că a ţinut dosare la sertar. Acum magistraţii nu vor mai fi speriaţi de un posibil şantaj de la DNA şi se vor gândi că nimeni nu merită să îşi pună cariera în joc. La Iohannis nu vorbim de foloase necuvenite constând în prezenţa la vot, cum s-a spus în dosarul meu ci de foloase reale, bani din chirii încasate pe clădiri ale statului român. La Iohannis nu vorbim de angajări iluzorii ale unor funcţionare care nu au avut nicio legătură cu mine", a punctat Dragnea.

Potrivit şefului PSD, la Iohannis nu vom găsi acuzaţii aberante vizând transferarea unei proprietăţi de la stat la stat.

"Acolo veţi găsi dovezi vizând transferarea unor clădiri ale statului la Federaţia Germană şi cum a luat bani... (...) la asta preşedintele fake nu vrea să răspundă. Vreau să spun că în opinia mea se conturează din ce în ce mai mult evidenţa că avem un preşedinte întors cu cheiţa, care nu are curaj să ia nişte decizii care se impun pentru că, cum mai apare un subiect, se mai arată o pisică, ori e chemată soţia la audieri, ori mai apare un dosar. Putem spune că Iohannis este tonomatul statului paralel", a susţinut Dragnea.

* * *

Reamintim că şeful statului l-a acuzat pe Dragnea de fake news şi l-a numit "un infractor cocoţat în vârful statului", după ce liderul PSD a prezentat presei o valiză cu "dosarele" sale.

"Asta se întâmplă dacă un infractor ajunge în vârful statului, e banal. Iar acest infractor Dragnea, care s-a cocoţat în vârful partidului şi al statului, progresează, progresează. Din păcate nu în domeniul calităţii politicilor publice, nu în domeniul statului de drept, dar iată că progresează semnificativ în domeniul fake news. Ce a prezentat ieri este ceea ce în ziua de astăzi se numeşte fake news. Mai demult, se numeau pur şi simplu minciuni. Sunt minciuni pesediste adunate pentru cele cinci campanii în care am participat în decursul anilor. Iar dacă discutăm despre ce a fost ieri nu pot să nu menţionez valizele. Şi constat, cu tristeţe, că şi în acest domeniu politica românească s-a schimbat. Am avut mai demult Caragiale cu 'O scrisoare pierdută', pe urmă am avut acea fază ciudată cu bileţelul roz pierdut şi regăsit şi, iată, că am ajuns în faza cu valizele. Aşa se întâmplă dacă infractori ajung în vârful statului", a declarat Iohannis.

Întrebat care crede că e scopul demersului întreprins de Dragnea, care a prezentat şi el două valize presei, preşedintele a afirmat că "omul este disperat".

"Omul este disperat că se arată tot mai mult că are probleme majore şi nu numai acelea care sunt în faţa judecătorilor şi caută să aducă vorba despre alte lucruri, încearcă manevre de manipulare şi asta am numit eu fake news", a subliniat Iohannis.