Dragnea: Nu mai putem vorbi de coaliţia cu UNPR şi ALDE dacă nu mai avem un Guvern

USL nu mai există, cum de altfel nu se mai poate vorbi nici despre o coaliţia cu UNPR şi ALDE, a precizat Liviu Dragnea.
Andrei Pricopie
30.11.2015

alte articole

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
30.11.2015

"USL nu mai există. În mod practic. E foarte greu să mai reîncălzim acest proiect. Nu mai putem vorbi de coaliţia cu UNPR şi ALDE dacă nu mai avem un Guvern pe care să-l susţinem. N-avem de ce să nu susţinem nişte proiecte comune. Cred că parlamentul va funcţiona diferit.

PSD putem spune că este liderul Opoziţiei. Sper ca Guvernul Cioloş să vină cu proiecte mari: reforma administraţiei publice, descentralizarea, să începem discuţii serioase despre Constituţie", a declarat, într-un interviu acordat protv, şeful PSD Liviu Dragnea.

Întrebat dacă mai ţine legătura cu Gabriel Oprea, liderul social-democraţilor a dezvăluit că a avut zilele trecut o întâlnire cu acesta în cadru căreia au discutat despre cum să colaboreze pe viitor.

"Noi avem o alianţă înregistrată cu UNPR. Vom analiza ce vom face la alegeri", a adăugat Dragnea.

Cât despre viitorul candidat PSD pentru primăria Capitalei, şeful PSD susţine că, deşi nu are un nume sigur, acesta ar trebui "să poată să spună la televizor că nu e comunist, că nu e corupt, că are o pregătire, pentru că dă bine la televizor. Trebuie să fie un om cu notorietate, nu e uşor să fie votat un om necunoscut".

În contextul în care PSD are o problemă de imagine cu câţiva dintre primari, pe cine va pune pe liste în vară? "Pentru consilierii locali şi judeţeni, trebuie să facem următorul lucru din respect faţă de cetăţeni: listele să fie validate uninominal de cetăţeni. Îi invităm pe cetăţeni să-şi dea cu părerea despre candidaţi şi să îi voteze înainte de a fi nominalizaţi", a replicat Dragnea.

"Strada" a cerut insistent oameni noi în politică. Şeful PSD susţine că "pe o parte îi avem, pe o parte îi căutăm". "Am înţeles ce se întâmplă în societate, încercăm să ţinem ritmul. Vom adopta un cod de conduită cu măsuri foarte dure dar corecte. Va fi un filtru serios pentru a stabili candidaţii. Vom avea un procent mare de candidaţi foarte tineri".

Întrebat câţi dintre actualii parlamentari, câţi se vor mai regăsi pe liste, Dragnea a replicat: "Va conta ce face fiecare parlamentar în acest an, dar şi de ce a făcut în ultimii ani".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor