Dragnea, dezlănţuit contra serviciilor. Promite legi să le pună "în matca lor"

Cu puterea, încă, în mâna lui după ce a reuşit să-şi înfrângă (temporar) adversarii în CEx, Liviu Dragnea se întoarce contra serviciilor.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Florin Chirila/Epoch Times)
Loredana Diacu
24.09.2018

Ieşit duminică la Antena 3, liderul PSD Liviu Dragnea a tunat şi fulgerat din nou contra serviciilor şi contra lui Iohannis, pe care l-a acuzat că, pentru a câştiga alegerile în 2019, vrea "nişte servicii care, în continuare, să se joace prin Justiţie, ca să le poată folosi să şantajeze, să preseze, să ameninţe" şi să îi protejeze pe cei care îl ajută.

Dragnea a mers până la a susţine că tensiunile din partid au fost generate de "o fotografie electorală a unui anumit moment" şi a promis dezbateri pe legile securităţii naţionale pentru a aduce serviciilor "în matca lor".

"Este, pe de altă parte, o cursă contracronometru - acum, şi de aia tot apar şi probabil o să mai apară chestiuni de genul acesta; sper să nu mai apară în partid, dar nu este imposibil - o cursă contracronometru cu acest sistem odios. De ce? Una din legile Justiţiei este în vigoare. Mă rog, Înalta Curte spune că nu e în vigoare - şi acolo e de discutat, de ce, care sunt motivele, de ce nu aplică singura instanţă din România. O altă lege dintre cele trei ale Justiţiei - a fost contestaţia respinsă la Curtea Constituţională şi Iohannis trebuie să o semneze. Săptămâna viitoare, cred că ar trebui să se discute la CCR şi a treia lege. Nu ştiu ce va face Curtea. Urmează Codurile penale să fie trimise înapoi la Parlament. Urmează să începem dezbaterile pe modificare la Legile securităţii naţionale, un pachet de legi care îi doare foarte tare, pe serviciile secrete şi pe Iohannis", a declarat Dragnea, la Antena 3.

El a precizat că modificările aduse Legilor securităţii naţionale vor viza aducerea serviciilor "în matca lor".

"Nevrând să facem ceva împotriva funcţionării constituţionale a serviciilor, vrem să îi aducem în matca lor, să intre în curte şi să nu mai stea prin instanţe şi prin parchete. SPP, la fel, să nu mai stea nici el în câmpuri tactice, pentru că Pahonţu se zbenguie de ani de zile prin instanţe şi parchete. Avem legea pensiilor, care trebuie adoptată tot în toamna asta. Legea lobby-ului... Şi dacă toate lucrurile astea se întâmplă şi ne prinde 15 decembrie la guvernare, ei au pierdut total meciul", a susţinut liderul PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor