Dragnea, detalii despre presupusa tentativă de asasinat: Irina i-a văzut. Au încercat să mă blocheze pe o străduţă, voiau să...

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a revenit cu detalii inedite cu privire la presupusa tentativă de asasinat despre care a vorbit cu o seară în urmă la Antena 3, după o tăcere de 11 zile de la "Jandarmeriadă".
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Apărut marţi la Antena 3, la 11 zile dupa Jandarmeriadă, liderul PSD a încercat să acrediteze ideea că se doreşte lichidarea sa. Patru străini ce ar fi venit în aprilie în România, să-l omoare, au fost cazaţi la Athenee Palace, a susţinut Dragnea. O zi mai târziu, după ce subiectul a încins reţelele de socializare, mulţi români făcând inclusiv glume copioase pe această temă, Dragnea a revenit cu noi "detalii", tot la Antena3.

Mai exact, Dragnea a povestit că, după câştigarea alegerilor, a început să primească ameninţări, apoi s-a simţit filat iar în aprilie a început să observe indivizi care îl priveau cu insistenţă şi făceau gesturi care semnifică moartea. Şi tânara sa prietena i-ar fi văzut pe acei oameni, a susţinut liderul PSD.

"Am aflat de la mine. O să vă spun mai pe larg, câteva detalii. La câteva zile după câştigarea alegerilor am început să primesc ameninţări. Indiferent de la cine veneau, erau pline de violenţă. Au trecut încet-încet de la ameninţări voalate până la ameninţări directe cu moartea. Cred că erau nume false, conturi false, adrese false, cam pe tot ce aveam. Apoi au început să devină descriptive, ce voi păţi eu, ce va păţi familia mea. Am înţeles că era o campanie împotriva mea, dar recunosc că nu i-am dat o importantă prea mare. În partea a doua a lunii martie a început să crească această presiune. Simţeam că sunt filat, începusem să mă uit mereu în spate, am început să observ indivizi care mă priveau cu insistenţă, ca să fie văzuţi de mine. În prima parte a lunii aprilie au devenit din ce în ce mai ostentativi. Făceau gesturi care semnifică moartea, tot felul de lucruri din astea. M-am îndoit de vreun scenariu, pentru că erau mereu persoane diferite. I-am spus Irinei şi mi-a confirmat şi ea suspiciunile şi mi-a spus că este urmărită. Eram în plin război politic (...)

Într-o seară în aprilie lucrurile au mers mai departe. Eram într-un spaţiu public, erau patru indivizi îmbrăcaţi în haine închise la culoare. Eram într-un grup, la un restaurant. S-au oprit la câţiva metri de mine, unul a făcut un gest din ăsta, apoi s-au întors şi au dispărut. La câteva zile după eram pe o străduţă în zona 13 Septembrie, au încercat să mă blocheze, am reuşit să trec, voiau să îmi deschidă uşile la maşină. Asta mi-a confirmat că au intenţii serioase. M-am gândit să vorbesc cu instituţii ale statului, am renunţat şi am ţinut aceste fapte sub tăcere până ieri. Am vorbit pentru că mie nu mi-e teamă, nici de moarte şi nici de altceva. Am vorbit că au fost ameninţări la adresa fiului meu, a familiei mele. Ca să fie foarte clar, nu cred că Soros are vreo implicare. Un prieten, care nu e român, mi-a spus că într-adevăr au fost nişte străini care au venit să evalueze, dacă ar fi posibil aşa ceva (...) Nu vreau să-l implic mai mult, dar este un om destul de bine informat. Acum am mereu o maşină care merge după mine (...) Ştiu că sunt afirmaţii foarte grave, nu merg în instanţă, de asta nu am făcut nici atunci, pentru că eram sigur că mi se pun aceleaşi întrebări.

Irina i-a văzut. Nu era o petrecere la restaurant. Au făcut gestul care se face cu degetul la gât. Nu ştiu dacă voiau să meargă doar pe intimidare sau aveau gânduri serioase. Nu mi-a fost uşor să spun lucrurile astea, nivelul de violenţă fizică la care s-a ajuns poate degenera foarte rău şi se poate întoarce chiar împotriva celor care incită la aşa ceva. S-a ajuns prea departe. Eu înţelesesem la un moment dat că se deschisese un dosar. Că este real sau nu, dacă informaţia mea era corectă, ar trebui să răspundă alte instituţii. Am înţeles că s-ar fi deschis un dosar şi s-ar fi clasat. Acum habar nu am dacă a fost legat de incidentele astea, pentru că eu nu am sesizat pe nimeni. Nu am reclamat pentru că nu am avut încredere. Să mai dau un detaliu. Am făcut plângere penală domnului Mircea Marian, care incita la violenţă. Nici până în ziua de astăzi nu am primit nimic. Atunci de ce să mai fac sesizări? Însemna să repet o altă cerere şi să nu facă nimic. Nici până astăzi, la un an şi jumătate, nu am primit nimic de la Parchet.

Dacă un om a dat public adresa unde stau şi a incitat ca oamenii să vină peste mine, iar Parchetul nu a făcut nimic, de ce să mai am încredere să mai fac o plângere? Nu mai pot spune ceva, fără o dovadă. Mi-a spus acel prieten despre cine este vorba, dar nu am dovezi. Am bănuieli cine este în spate. De atunci, scene asemănătoare nu s-au mai repetat. M-aş mira ca vreun Parchet să se autosesizeze. Nu am avut niciodată pază SPP. Nu îmi angajez nicio pază."