Dragnea, declaraţie surprinzătoare: Trebuie să ne gândim serios să ne mutăm ambasada în Ierusalim

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

România ar trebui să se gândească serios să îşi mute ambasada la Ierusalim, în contextul deciziei preşedintelui Donald Trump de a recunoaşte oraşul drept capitală a Israelului, a opinat vineri, la Parlament, liderul PSD Liviu Dragnea, în ciuda faptului că Adunarea Generală a ONU a sancţionat, cu o largă majoritate, decizia luată de Statele Unite în acest sens.

"Eu vă spun care este punctul meu de vedere. Eu cred că România ar trebui să se gândească serios să mute ambasada României din Israel în Ierusalim. Ar trebui să ne gândim foarte serios. Sunt şi chestiuni practice, toate instituţiile centrale ale Israelului sunt în Ierusalim şi ambasadorul şi personalul Ambasadei fac naveta de la Tel Aviv la Ierusalim. Să ne gândim serios ca Ambasada României în Israel să fie mutată în Ierusalim", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Întrebat dacă acest lucru ar însemna că România e de acord cu decizia lui Trump şi dacă s-a consultat cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu ceilalţi lideri ai ţării pe acest subiect, liderul PSD a negat.

"Nu am vorbit cu nimeni, mă întrebaţi şi vă spun care este punctul meu de vedere", a precizat Dragnea.

Reamintim că, joi, Adunarea Generală a ONU a adoptat, cu o largă majoritate, o rezoluţie care condamnă decizia lui Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului. Ţara noastră s-a abţinut de la vot.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne