Dragnea cere, Guvernul execută. Vicepremierul Suciu: Ca să ne înţelegem, vom da OUG pe Codul administrativ

Daniel Suciu
Daniel Suciu (Epoch Times România)

Vicepremierul Daniel Suciu a anunţat vineri, într-o întâlnire în teritoriu cu primarii, că Guvernul va adopta prin ordonanţă de urgenţă pe Codul administrativ, aflat acum în circuitul parlamentar după ce a picat la Curtea Constituţională.

„Am stat un an şi vreo două luni în Parlament, am fost liderul de grup al deputaţilor PSD şi am tot fost bătuţi pe umăr pe holurile Parlamentului de către liberali şi ni s-a spus cât de bun e Codul administrativ, cât de bine e că avem grijă de primari atunci când vor ieşi la pensie şi ne-au îndemnat să ne adunăm şi să-l votăm, că şi ei vor vota. Şi surpriză: la votul final - pauză. Şi nu a fost finalul că a fost pauză la vot din partea colegilor noştri de la PNL (ceilalţi nu prea votează, că nu au reprezentanţi în administraţia locală), dar au mers şi mai departe şi l-au atacat la CCR. A venit motivarea de la CCR şi eu vă spun aici direct că nu mai repetăm greşelile din trecut să stăm şi să mizăm pe buna credinţă a altor partide sau a preşedintelui şi vă spun că va rezolva Guvernul această problemă şi vom da OUG pe Codul administrativ. Ca să ne înţelegem. (...) Acest cod administrativ va trece prin OUG sau prin asumare dacă este cazul la nivel guvernamental, dar vom da acest lucru noi, de la Guvern”, a declarat Suciu, citat de Agerpres.

La rândul său, fostul ministru Olguţa Vasilescu a subliniat că s-a ajuns în situaţia în care Guvernul vrea să treacă Codul administrativ prin OUG, pentru că este un "blocaj infernal" în Camera Deputaţilor unde majoritatea este destul de fragilă.

„Ştiţi cât este de important este Codul administrativ şi din acest motiv l-am şi rugat pe domnul ministru să întrebe în sală primarii dacă vor codul administrativ, inclusiv pe cei de la celelalte partide, pentru că este un blocaj uriaş din partea opoziţiei să avem acest Cod administrativ şi eu zic că nu este în regulă, pentru că trebuie să aveţi simplificate toate procedurile. Trebuie să avem grijă şi de primarii din toată ţara, iar până acum nu am reuşit acest lucru, dar sper că domnul ministru prezent aici va da drumul la acest cod cât mai curând prin OUG”, a precizat Olguţa Vasilescu.

Anunţul vine la scurt timp după ce liderul PSD Liviu Dragnea s-a plâns că autorităţile locale nu pot face investiţii pentru că le lipseşte noul Cod administrativ, astfel că multe dintre proiectele depuse sunt blocate de funcţionarii din instituţiile publice care nu vor să dea avize. În acest context, Dragnea a cerut Guvernului să dea OUG şi să rezolve problema cât mai repede. Detalii aici.

În replică, liberalii au transmis că sunt destui primari din opoziţie care construiesc în oraşele lor fără probleme, pentru că respectă legea, şi au acuzat că pe Dragnea şi pe primarii pesedişti nu Codul Administrativ îi deranjează, ci Codul Penal, mai ales secţiunea în care se vorbeşte de furt, corupţie şi deturnare de fonduri. Detalii aici.

La rândul lor, cei din USR au anunţat că vor face uz de toate instrumentele parlamentare, administrative şi juridice pentru a împiedica adoptarea acestui nou Cod Administrativ, argumentând că partidul condus de Dragnea vrea să-şi subjuge, definitiv, administraţia publică şi să înlesnească devalizarea cu impunitate a banilor publici. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne