Dosar penal pentru bărbatul care s-a autoproclamat la A3 drept "adevăratul organizator al protestului Diasporei"

Bărbatul care a apărut la Antena 3 şi s-a prezentat drept "adevăratul organizator al protestului Diasporei" s-a ales cu dosar penal pentru instigare la violenţă, după ce a vorbit inclusiv despre uciderea jandarmilor. Demersul A3 a fost catalogat de protestatari drept o campanie dementă de intoxicare menită să sperie cetăţenii paşnici care intenţionează să participe la mitingul din Piaţa Victoriei.
Ovidiu Grosu
Ovidiu Grosu (aktual24.ro)

Procurorii DIICOT s-au sesizat din oficiu după ce Antena 3 a prezentat un interviu în care un cetăţean pe nume Ovidiu Grosu, autointitulat "adevăratul organizator al protestului Diasporei din 10 august", i-a îndemnat pe viitorii participanţi la miting "să recurgă la acte de violenţă îndreptate împotriva integrităţii corporale a forţelor de ordine, inclusiv a vieţii acestora", reiese dintr-un comunicat remis miercuri de instituţie.

"Eu sunt cel care am organizat mişcarea cu diaspora. Flăcări, fum şi sânge pe străzi, nu există altă variantă. Trag acum un semnal de alarmă, un avertisment către forţele de ordine: oricine va încerca să reprime aceste manifestări, va fi judecat de Tribunalul Penal Internaţional, pentru că avem drept inclusiv să ucidem în aceste condiţii. Dacă jandarmul vine şi îmi pune bastonul în gât sau pistolul în cap eu am dreptul să-i iau viaţa. (...) Eu pot să-i iau pistolul de la brâu şi să-l împuşc în cap", a declarat Grosu în interviul acordat postului Antena 3.

Procurorii DIICOT arată că verificările întreprinse în cauză au relevat faptul că, înscriindu-se pe aceeaşi linie a demersurilor de instigare publică la săvârşirea de acte de violenţă împotriva reprezentanţilor autorităţilor chemate să asigure desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestaţiei organizate a avea loc în data de 10 august în Bucureşti, Ovidiu Grosu a îndemnat publicul verbal şi scris să săvârşească în condiţiile Legii nr.535/2004 infracţiuni contra vieţii şi integrităţii corporale a persoanelor, respectiv distrugere.

"Prin ordonanţa din data de 08.08.2018 procurorii DIICOT - Structura Centrală au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Grosu Ovidiu, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare publică, prev.de art. 332 alin.1 din Legea nr.535/2004, cu referire la art.32 alin.1 lit.a) şi c) din Legea nr.535/2004", a transmis DIICOT.

La aceeaşi dată, procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de Ovidiu Grosu, pentru un termen de 60 de zile, astfel că inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

- să nu folosească sisteme informatice ce au conexiunea de date activă (să nu utilizeze internetul);

- să nu depăşească limita teritorială a judeţului de reşedinţă decât cu încuviinţarea prealabilă a D.I.I.C.O.T.

- să nu acorde interviuri;

- să nu participe la adunări publice;

- să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme;

De asemenea, inculpatului i s-a atras atenţia cu privire la faptul că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Investigare a Infracţiunilor de Terorism.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei “Vlad Ţepeş”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne