Dorin Chirtoacă în instanţă: Procurorul spune minciuni. Martorul nu a confirmat acuzaţia

După două şedinţe de judecată, fostului primar al Chişinăului i-au permis să adreseze martorului întrebarea care a infirmat acuzaţiile aduse de procuror lui Chirtoacă.
Dorin Chirtoacă, la Judecătoria sectorului Buiucani
Dorin Chirtoacă, la Judecătoria sectorului Buiucani (Captură Foto / privesc.eu)
Maria Maevschi
07.06.2018

Fostul primar al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a afirmat după ultima şedinţă de judecată în dosarul parcărilor cu plată în capitală, că procurorul şi judecătorul l-au împiedicat să adreseze în instanţă întrebarea privind oferta de 26% de la compania EME, pe care dânsul spune că nu ar fi primit-o.

„Declaraţiile mele de astăzi din instanţă. Procurorul spune minciuni. Pincevschi, adus de procuror în instanţă ca „martor al acuzării", nu i-a confirmat acuzaţia. Acuzaţia principală a procurorului a fost că aş fi primit oferta de 26% de la compania EME de la Alexandru Pincevschi. Întrebat de mine, Pincevschi a spus că nu mi-a transmis niciodată nimic, nici măcar un leu”, se arată într-un mesaj postat de Dorin Chirtoacă pe pagina de socializare.

Mai mult decât atât, Chirtoacă a menţionat că faptul că ar fi fost împiedicat de procuror şi judecător sa adreseze această ”întrebare cheie”, rezultă şi din procesul verbal. ”Două şedinţe la rând, timp de o săptămână nu mi-au dat voie să pun această întrebare şi au înlăturat-o, au interzis-o de câteva ori, încercând să ascundă aflarea adevărului”, a adăugat fostul primar al capitalei.

Potrivit declaraţiilor fostului edil al capitalei, după multiple încercări şi câte o recuzare procurorului şi a judecătorului a reuşit totuşi să pună întrebarea cheie privind oferta de 26%, la care răspunsului lui Alexandru Pincevschi care figurează în calitate de martor în dosarul lui Chirtoacă a fost: "Eu nu am cu Dumnevoastră nimic comun, nu v-am transmis niciodată nimic, niciun leu, nicio cotă parte".

Amintim că Dorin Chirtoacă a demisionat din funcţia de primar general al municipiului Chişinău la 16 februarie anul curent. Fostul primar a fost reţinut în dosarul parcărilor cu plată pe 25 mai 2017. A doua zi, acestuia i-a fost aplicat un mandat de arest la domiciliu, care ulterior a fost prelungit de mai multe ori. La 28 iulie 2017, la câteva zile după ce dosarul a fost trimis în judecată, instanţa a dispus suspendarea lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar al Capitalei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor