Doi rebeli ceceni au fost ucişi într-un schimb de focuri

Doi dintre cei mai căutaţi rebeli islamişti din Cecenia s-au numărat printre cele 14 persoane ucise într-un schimb de focuri între forţele ruse şi militanţi, a declarat joi agenţia de ştiri Interfax, potrivit unui raport Reuters.

Fraţii Khuseyn şi Muslim Gakayev au fost acuzaţi de organizarea mai multor atacuri cu profil extremist, cel mai recent fiind un atac sinucigaş asupra unui vehicul al Ministerului de Interne, care a ucis patru persoane în august anul trecut.

Ei au fost acuzaţi şi de un atac asupra parlamentului cecen în 2010, când cel puţin şase persoane au murit, şi de o tentativă de asasinat asupra liderului cecen Ramzan Kadîrov, care este sprijinit de Moscova.

Insurgenţii care doresc un stat separat islamist încă efectuează atacuri zilnice de-a lungul frontierei Caucazului de Nord, la mai mult de un deceniu după ce Rusia a restabilit controlul federal asupra Ceceniei, după două războaie separatiste.

Kadîrov, cunoscut şi sub numele de Măcelarul din Groznîi pentru violenţa sa, a declarat că cei doi erau mai periculoşi decât Doku Umarov, cel mai căutat om din Rusia, care conduce principalul grup de insurgenţa islamistă cunoscut sub numele de Emiratul Caucazului. Khuseyn Gakayev s-a despărţit de insurgenţa lui Umarov în 2010, dar a revenit anul trecut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe