Doi angajaţi Huawei expulzaţi din Danemarca

(Fred Dufour/AFP/Getty Images)

Autorităţile daneze au expulzat doi angajaţi ai Huawei Technologies ca urmare a concluziilor unei inspecţii la biroul companiei din Copenhaga, potrivit cărora aceştia au eşuat să respecte legile privind permisele de reşedinţă şi muncă, a anunţat poliţia daneză luni, citată de Reuters.

Poliţia a susţinut că inspecţia la biroul gigantului chinez în telecomunicaţii a făcut parte dintr-o “investigaţie de rutină” desfăşurată de autorităţi la locaţiile cu mulţi lucrători străini.

Patru angajaţi Huawei au fost acuzaţi după verificările făcute la sfârşitul săptămânii trecute, dintre care doi au fost ulterior expulzaţi din ţară, a afirmat o purtătoare de cuvânt a poliţiei din Copenhaga.

Totuşi, purtătoarea de cuvânt nu a putut dezvălui dacă angajaţii puşi sub acuzaţie sunt cetăţeni chinezi.

Purtătoarea a susţinut că inspecţia nu a avut nicio legătură cu rapoartele recente privind monitorizarea tot mai intensă a legăturilor companiei Huawei cu regimul chinez şi cu acuzaţiile că Beijingul ar putea folosi tehnologia Huawei pentru spionaj, lucru negat de gigantul chinez.

Nimeni nu a putut fi contactat telefonic la biroul Huawei din Copenhaga, iar compania nu a răspuns imediat întrebărilor trimise prin e-mail.

Huawei se confruntă cu unele impedimente pe piaţa europeană.

Compania de telecomunicaţii franceză Orange a anunţat că nu va utiliza sistemul Huawei pentru reţeaua 5G din Franţa.

BT Group din Marea Britanie a interzis de asemenea Huawei din reţeaua 5G şi a susţinut că va scoate echipamentele Huawei din reţelele 3G şi 4G existente.

În plus, agenţiile de informaţii ale Republicii Cehe au avertizat în ceea ce priveşte pericolul reprezentat de Huawei la adresa securităţii, iar Polonia ia în considerare o interdicţie după ce un angajat Huawei a fost arestat şi acuzat de spionaj.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe