Dodon s-a întâlnit cu Krasnoseliskii: Pe majoritatea subiectelor am găsit limbă comună

Preşedintele RM a întreprins prima vizită „oficială” în calitate de şef de stat. Acesta a efectuat miercuri o vizită de lucru în regiunea transnistreană, de unde s-a întors încrezător că în cel mult o lună „locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului vor simţi schimbări benefice”.
Igor Dodon şi Vadin Krasniseliskii, întrevedere în stânga Nistrului
Igor Dodon şi Vadin Krasniseliskii, întrevedere în stânga Nistrului (Facebook.com)

"În premieră din anul 2008, preşedintele Republicii Moldova a mers în vizită în regiunea transnistreană", a declarat şeful statului, Igor Dodon după întâlnirea cu aşa-zisul preşedinte a Autoproclamatei Republici Transnistrene, Vadim Krasnoseliskii. Vizita ar fi avut drept scop stabilirea contactelor cu „noua conducere din Transnistria” şi stabilirea unui mecanism de conlucrare pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului.

În timpul întrevederii, cei doi conducători au convenit asupra mai multor subiecte benefice, în opinia lor, pentru oamenii simpli.

„Dl Krasnoseliskii a specificat subiecte cum ar fi diplomele, numerele de înmatriculare a automobilelor, problemele cu telefonia etc. Noi am abordat subiecte care interesează cetăţenii RM din dreapta Nistrului, în special problema terenurilor agricole, a şcolilor, a ceea ce ţine de admiterea în stânga Nistrului a unei categorii de funcţionari, cunoaştem că deputaţii sunt consideraţi persona nongrata. Pe majoritatea subiectelor am găsit limbă comună.

Dar pentru a merge cu soluţii concrete am convenit asupra unei abordări în pachet, iar în timpul următoarelor săptămâni vor avea loc întrevederi la nivel de experţi. O să propunem şi celor din Guvernul RM să-i contacteze pe cei din stânga Nistrului - sunt mecanisme care funcţionează”, a menţionat Dodon, conform privesc.eu.

Mai mult decât atât, preşedintele RM s-a arătat optimist în ceea ce priveşte acţiunile pe care urmează să le întreprindă în viitorul apropiat împreună cu liderul de la Tiraspol. „Sper ca în decurs de câteva săptămâni, această abordare în pachet, convenită de toate părţile şi susţinută şi în format 5 2 să fie primită ca bază, semnată la nivel de conducători şi să implementăm aceşti paşi concreţi. Am ferma convingere că în următoarele luni, locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului vor simţi schimbări benefice pe subiectele aşteptate demult”, a conchis Dodon la sfârşitul briefing-ului organizat după întrevedere.

Menţionăm că mai mulţi experţi l-ar fi atenţionat pe Dodon că „preşedintele unui stat nu efectuează vizite oficiale pe teritoriul statului. El poate să efectueze vizite oficiale în afara statului”, astfel că nu este clar cum poate fi numită vizita şefului statului, de miercuri, în regiunea transnistreană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe