Băsescu: "Lui Dodon îi este teamă!"

În opinia fostului preşedinte, decizia lui Dodon de a îi retrage cetăţenia arată că acestuia îi este teamă de el.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Decizia lui Igor Dodon de a îi retrage cetăţenia Republicii Moldova arată că acestuia îi este teamă de el, a opinat, marţi, fostul preşedinte Băsescu.

"Am aflat din presă, nu m-a informat nimeni. (...) Ce părere să am alta decât că un preşedinte promoscovit retrage cetăţenia unui cetăţean al Republicii Moldova doar pentru că nu gândeşte ca el. Or, eu nu o să pot gândi ca un bolşevic niciodată", a declarat Băsescu pentru Agerpres.

Potrivit sursei citate, fostul şef al statului a susţinut că va analiza posibilitatea de a ataca în instanţă această decizie, însă nu s-a arătat foarte optimist în ceea ce priveşte succesul unui astfel de demers.

"O să văd ce se poate face din punctul acesta de vedere, dar conform Constituţiei, preşedintele Republicii Moldova are drepturi foarte largi, din acest punct de vedere, nu ştiu dacă se poate face ceva în instanţă. Cert este că lui Dodon îi este teamă, asta arată decizia lui, îi este teamă de Băsescu", a adăugat fostul preşedinte.

Reamintim că preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat marţi decretul pentru retragerea cetăţeniei acordate lui Traian Băsescu.

„Au fost examinate detaliat condiţiile legale de acordare a cetăţeniei dlui Băsescu. Anterior, în calitate de deputat al Parlamentului Republicii Moldova, am spus că cetăţenia i-a fost acordată dlui Băsescu în mod ilegal. Traian Băsescu a îndemnat în repetate rânduri la lichidarea statalităţii Republicii Moldova prin anexare la România. Încă din perioada aflării sale în exerciţiul funcţiei de preşedinte al României, acesta a refuzat să recunoască statalitatea moldovenească şi existenţa poporului moldovenesc”, a scris pe contul său de Facebook, Igor Dodon, după semnarea decretului.

Acesta consideră că dorinţa fostului şef de la Cotroceni de a reunifica Basarabia cu România, vin în gravă contradicţie cu prevederile legii supreme, Constituţia Republicii Moldova. „Mai mult decât atât, în cadrul procedurii de acordare a cetăţeniei RM lui Băsescu, au fost ignorate numeroase avize din partea mai multor instituţii, inclusiv faptul existenţei urmăririi penale”, a mai menţionat Dodon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne