Dodon îşi scoate familia la plimbare în plină criză de coronavirus / Litvinenco: Este o batjocură adusă oamenilor responsabili

Igor Dodon, la Comrat, 23.12.2018
Igor Dodon, la Comrat, 23.12.2018 (facebook.com/Dodon Igor)
Maria Maevschi
29.03.2020

În timp ce cetăţenii Republicii Moldova sunt rugaţi insistent de către autorităţi să stea în case şi să nu mai iasă la plimbări prin parcuri, păduri şi pe malul iazului pe timp de carantină, preşedintele Igor Dodon se laudă pe reţelele sociale că şi-a scos familia la plimbare, pentru un „respiro”.

„Un pic de respiro şi o scurtă plimbare în această perioadă strictă de izolare şi carantină. Azi am ajuns mai devreme acasă şi i-am scos pe ai mei puţin la aer. Instituţiile statului fac tot posibilul să combatem epidemia şi să vină cât mai curând momentul când cetăţenii se vor putea bucura din plin de primăvara frumoasă de afară.

Încă puţin trebuie să rezistăm, ca să revenim cu toţii la ritmul obişnuit de viaţă şi să avem toată libertatea de care am avut parte cândva. Sper că vom preţui mai intens comunicarea cu oamenii apropiaţi şi activitatea noastră de zi cu zi”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook, ataşând şi o poză cu familia sa sub un copac în floare.

De menţionat este faptul că imediat ce a început să fie criticat de internauţi, şeful statului a şters această postare păstrată sub formă de captură de Redacţia TV8, iar în acest moment ultima postare de pe pagina sa este despre şedinţa de lucru pe care a avut-o sâmbătă cu ministrul de Interne.

În contextul regimului stării de urgenţă, de asediu şi de război, Guvernul de la Chişinău a anunţat că începând cu data de 25 martie, se interzice aflarea persoanelor în spaţii publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement, iar colaboratorii Ministerului Afacerilor Interne şi ai Ministerului Apărării vor asigura respectarea acestei decizii şi punerea ei în practică. Mai mult decât atât, se interzice chiar şi aflarea în spaţii publice a mai mult de 3 persoane.

În acest context, deputatul PAS Sergiu Litvinenco scrie, într-o postare pe contul său de socializare, că Dodon „se vrea liderul naţiunii. Dar un lider înainte de toate este un exemplu. Ceea ce a făcut Dodon azi este o palmă, o batjocură adusă oamenilor responsabili care au decis să stea închişi acasă ca să oprească molima”.

„Am trecut azi prin Chişinău. La terenurile de joacă am văzut părinţi cu copii care se dau pe topogane şi în leagăne. Pe străzi am văzut grupuşoare de oameni care se plimbă pe stradă. Evident, veseli şi fără mască. Preşedintele ţării iese cu familia la iarbă verde. În biserici au loc slujbe, chiar dacă se fac pe ascuns pentru a nu fi prinşi de poliţie. La cercul de la Cricova stau două maşini blindate şi una de poliţie. Nu fac nica. Stau şi sfătuie oamenii”, a scris, pe contul său de Facebook, şi jurnalista Violeta Colesnic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor