Doctorii descoperă ace de acupunctură încorporate de 30 de ani în coloana vertebrală a unei femei

Acupunctură
Acupunctură (Shutterstock)

O femeie în vârstă de 94 de ani, de origine coreeană, s-a prezentat la doctor după o cădere accidentală, unde a semnalat simpotomele unei infecţii a tractului urinar. Medicii au rămas însă stupefiaţi de ceea ce au descoperit.

Bătrâna acuza dureri generalizate, fără însă a putea indica locul exact din care proveneau acestea. Cert este faptul că muşchii din jurul coloanei vertebrale şi bazinului nu erau sensibili la atingere. Pentru a putea exclude o posibilă existenţă a vreunei fracturi, medicii i-au făcut radiografii la nivelul toracelui, bazinului şi coloanei vertebrale.

La examinarea radiografiilor, aveau să constate cu surprindere existenţa unor „densităţi de tip filament” în jurul coloanei vertebrale. Drept urmare, au solicitat o scanare CT mai detaliată a toracelui femeii.

Procedura avea să aducă la lumină faptul că în musculatura paravertebrală, adică în muşchii din jurul coloanei vertebrale, fuseseră „încastrate” mai multe ace de acupunctură.

În urma investigaţiilor, s-a confirmat că pacienta vizitase un specialist coreean în acupunctură tradiţională Hari, în Canada, cu 30 de ani în urmă. Acupunctura Hari este originară din Japonia şi Coreea şi constă în introducerea în mod intenţionat a acelor de acupunctură în stratul cel mai profund al pielii, cunoscut sub denumirea de ţesut subcutanat, pentru a oferi o ameliorare a durerii.

Reamintim că în acupunctura tradiţională se aplică, temporar, ace de aproximativ 1 milimetru grosime şi 10 până la 15 milimetri lungime în straturile superficiale ale pielii, pentru a uşura durerea în mod similar.

La momentul procedurii, acele de aur - un simbol al bogăţiei financiare în cultura coreeană - au fost introduse permanent de-a lungul spatelui şi bazinului femeii pentru a-i atenua durerea musculo-scheletică.

Practica acupuncturii a fost dezvoltată iniţial în China, cu mii de ani în urmă, şi este practicată acum pe scară largă în Statele Unite. Această specialitate este utilizată de asemenea pe scară largă în Coreea si Europa. O şedinţă obişnuită de acupunctură implică folosirea acelor, care sunt introduse în ţesuturile subcutanate timp de 10 până la 15 minute după care sunt îndepărtate. O formă semi-permanentă de acupunctură se efectuează în lobul urechii.

Acupunctura Hari implică introducerea acelor permanent. Se spune că acestea oferă un stimul continuu pentru a controla durerea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură