Dobriţoiu: Ataşatul militar de la Chişinău prins băut la volan va fi retras de la post

Corneliu Dobriţoiu
Corneliu Dobriţoiu (www.gov.ro)
Epoch Times România
11.11.2012

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, că ataşatul militar de la Chişinău prins în stare de ebrietate la volan va fi retras de la post.

"Vom retrimite un alt ataşat militar la Chişinău. Am reuşit să stau de vorbă cu mai multe persoane care m-au informat în legătură cu acest incident nefericit şi am luat această decizie", a spus Dobriţoiu, duminică, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

"Domnul ataşat participa la o activitate de protocol, a băut ceva mai mult şi, în loc să ceară un şofer, s-a urcat la volan", a mai spus ministrul Apărării.

Dobriţoiu a precizat că în România vor fi luate toate măsurile necesare în acest caz. "El beneficiază de imunitate, categoric, dar acasă vor fi luate măsurile necesare. Nu aş vrea să mă antepronunţ. Ştiţi că legile sunt foarte ferme în acest sens", a subliniat Dobriţoiu.

"Este regretabul ce s-a întâmplat, de aceea eu îmi cer scuze în numele instituţiei", a mai spus ministrul Apărării.

Un angajat al Ambasadei României la Chişinău a fost prins, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în stare de ebrietate la volan, în cadrul operaţiunii "Nopţile Albe", desfăşurată în capitala Republicii Moldova, scrie Publika.md. Potrivit sursei citate, automobilul cu numere diplomatice, la volanul căruia se afla ataşatul militar al Ambasadei, colonelul Danicu Tănasă, a fost oprit de un echipaj al Poliţiei Rutiere, în timp ce se deplasa pe bulevardul Ştefan cel Mare din Chişinău. În aerul expirat, alcootestul a înregistrat 0,52 la mie, faţă de limita admisibilă de 0,15.

Chiar dacă nu a avut prea multe cuvinte de spus, diplomatul a recunoscut că a consumat băuturi alcoolice, scrie Publika.md. Automobilul diplomatului a fost preluat de reprezentanţii Ambasadei, chemaţi la faţa locului de poliţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor